Foto: iStock
Pat reti izmantota, mikroviļņu krāsns ātri vien kļūst netīra - atliek vien uzsildīt vienu ēdienu, kā krāsniņas sieniņas kļūst taukainas. Tādos gadījumos labāk izmantot īpaši šim nolūkam paredzētus plastmasas vākus, ko uzliek sildāmajam ēdienam, tā vismaz var pasargāt krāsniņu no sprakšķošā ēdiena, iesaka laikraksts "Latgales Laiks".

Tiesa, no ēdiena aromāta tas nepasargās, turklāt krāsniņa tik un tā ik pa laikam ir jāmazgā. Kā to darīt, minimāli ieguldot laiku un līdzekļus?

Mikroviļņu krāsnij piemērotā traukā lej ūdeni, kurā liek šķēlēs sagrieztu citronu, tā sulu vai citronskābi. Bļodu liek krāsnī un karsē 15 minūtes, ūdens sāks tvaikot, tādā veidā atmiekšķējot netīrumus. Pēc tam trauku izņem laukā un krāsni izslauka ar drāniņu, švammi vai papīra salvetēm. Ja netīrumi ir stipri piekaltuši, nepieciešama ilgāka tvaicēšana. Pēc šīs procedūras mikroviļņu krāsns būs tīra un smaržos pēc citrona, raksta "Latgales Laiks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!