Kad aukstās zupas apnikušas: kā pareizi pagatavot atsvaidzinošos grieķu salātus
Foto: Shutterstock

Kad aukstās zupas apnikušas, bet svelme pieņemas spēkā, vienkārši pagatvojamie grieķu salāti būs perfekta izvēle atsvaidzinošai, vieglai maltītei Kraukšķīgi gurķīši, koša paprika, sulīgi tomāti un filigrāni sagrieztas sīpolu ripiņas vienā šķīvī perfekti harmonē ar krēmīgu fetas sieru un olīvām, priecējot gan acis, gan vēderus.

Šis ģeniāli vienkāršais garšu salikums Grieķijā tiek dēvēts par lauku salātiem (horjatiki – χωριάτικη σαλάτα), bet citur pasaulē zināms kā grieķu salāti. Diemžēl, tos gatavojot, daudzi krīt kārdinājumā pievienot dažādas nevajadzīgas sastāvdaļas, kas ne vien neuzlabo salātu garšu, bet pat neatgriezeniski sabojā tos. Lasi tālāk un uzzini, kā izvairīties no iesācēju biežāk pieļautajām kļūdām.

Kā skaidro kulinārijas portāli "Coocook.me" un "Jedimdoma", par grieķu salātu rašanos klīst dažādas leģendas, bet to visu centrālais motīvs ir fakts, ka visas salātu sastāvdaļas ir vienkārši un Grieķijā katram pieejami produkti: dārzeņi, mīkstais siers, zaļumi, olīvas un olīveļļa.

Skaidrs, ka šis ēdiens, kā daudzi izcili kulinārijas vēstures lapās ierakstīti meistardarbi, radies ne jau augstmaņu pilīs, bet zemnieku būdiņās, jo tas nevar lepoties ar izmeklētām sastāvdaļām, īpaši izstrādātu receptūru vai smalku pasniegšanas veidu. Šie salāti nudien ir tik vienkārši, ka tos varētu pagatavot pat bērns, tomēr nenāks par ļaunu iegaumēt pāris padomus, kas padarīs tevi par īstu meistaru.

Source

Tasty

Tags

Sarakstu karuselis Salāti
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form