Foto: Shutterstock
Persiku un nektarīnu iegāde, šķiet, ir īstākā laimes spēle. Pat tad, ja augļi izskatās gana gatavi un ir mīksti, nereti pēc sagriešanas atklājas, ka tie pēc garšas nebūt nav saldi un sulīgi. Taču tas nenozīmē, ka augļi ir nelietojami. ''Tasty'' pūra lādē ir daži padomi, ko ar tiem iesākt.

Konditorejā

Apjaušot, ka iegādāti ne tie gardākie persiki vai nektarīni, nevajag tos steigšus lidināt miskastē vai ielikt groziņā ar domu, ka pēc dažām dienām tie nogatavosies un kļūs gardāki. Gatavos, bet ne tos sulīgākos persikus vai nektarīnus šādās reizēs vislabāk likt lietā receptē, kur tie nav svaigi. Tā var būt kāda ātrā kūka, pīrāgs, plātsmaize, kārtainās mīklas pīrādziņi vai kādas smalkmaizītes – ceptā veidā augļi garšos daudz labāk.

Konservēšanā

Tieši tā, pat tad, ja iegādātie augļi nav īpaši saldi un sulīgi, konservētā veidā tie noteikti sevi pierādīs labāk, nekā apēsti svaigi. Tikai šajā gadījumā augļi jāpapildina ar citām piedevām. Pagatavo ievārījumu, čatniju vai marmelādi. Neizteiksmīgās garšas augļi derēs kompotam, sukāžu gatavošanai vai savārīšanai biezenī, salikumā ar citiem augļiem.

Pamatēdienos

Maldīgs ir priekšstats, ka tādi augļi kā persiki un nektarīni labi iederas vien saldajos ēdienos. Pirms neesi izmēģinājis, nepieņem to par patiesību. Piemēram, persiki salātos noteikti būs patīkams pārsteigums, tāpat arī nektarīni. Pat ne pārāk sulīgi augļi iederēsies gaļas pildīšanai, piemēram, vistas filejai vai kakla karbonādei. Sātīgumam pievieno sieru, piemēram, fetas, un garšu saderība būs restorāna cienīga.

Šādās reizēs vērts izmēģināt kādus drosmīgus eksperimentus, piemēram, augļu pusītes grilēt un tad pasniegt kā uzkodas, pildīt ar sāļo krēmu vai likt salātos. Augļus pasautējot un tad sablendējot, iegūsi biezeni, ko izmantot kā mērci, bet tikpat labi neveiksmīgo pirkumu vari likt lietā kādā kokteilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!