Foto: Shutterstock
Vai zini, kādā ūdenī jāmazgā ogas? Aukstā vai siltā? Vai ūdens temperatūra ietekmē ogu kvalitāti un tīrību?

Ogas ieteicams vispirms noskalot aukstā ūdenī, lai nomazgātu smiltis vai putekļus, bet pēc tam īsu brīdi paskalot siltā ūdenī, žurnālā Dienas Ēdieni skaidro LLU Pārtikas ķīmijas centra vadītāja Ida Jākobsone.

"Reizēm audzētāji ogulājus apsmidzina pret kaitēkļiem. Uzsmidzinātie līdzekļi aukstā ūdenī nešķīst, savukārt siltā ūdenī vieglāk nomazgāsies," skaidro speciāliste, piebilstot, ka ogas nekādā gadījumā nemazgā ar karstu ūdeni, jo tad tās izšķīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!