Foto: Shutterstock

Ja vēlies gatavot pildītas olas vai izmantot tās dažādos aukstajos ēdienos, kurās tām jāizskatās īpaši labi, proti, dzeltenumam jābūt olas centrā, glabā tās bretēs ar smailo galu uz leju, iesaka žurnāla "Ievas Virtuve" veidotāji.

Tāpat, lai vārītai olai dzeltenums atrastos pašā centrā, vārīšanās laikā olas katliņā var pāris reizes apmaisīt, raksta žurnāls.

Vienkārši padomi, kā pareizi novārīt olas

Foto: Shutterstock

Ar tunci un ikriem pildītas olas

Foto: mosfood


Ar tunci pildītas olas būs īsts baudījums pat tiem, kuriem ne pārāk garšo vārītas olas.

Lasīt vairāk

Pildītās olas ar ķilavu jeb ķilavolas

Foto: Shutterstock


Pildītās olas ar ķilavu jeb ķilavolas klasiskajā variantā.

Lasīt vairāk

Olu pastēte


Mūsmājās vārītas olas ir cieņā. Vīrs brokastīs paģēr divas, bērni, protams, arī! Nekā nebija, šādi būs lētāk! Recepte noderēs, kad olu ir maz, bet ēdāju daudz. Vai, gluži pretēji - kad olas ir ļoti daudz, piemēram, pēc Lieldienām!

Lasīt vairāk

Viltotais zaķis

Foto: Shutterstock


Ātri pagatavojams viltotais zaķis - nepieciešamas 15 minūtes visu sastāvdaļu sajaukšanai un mīcīšanai un cepeškrāsnī iekšā! Labi garšos arī atdzisis - uz brokastu maizītes.

Lasīt vairāk

Kā uzvārīt olu bez čaumalas?

Foto: PantherMedia/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!