Foto: Shutterstock

Visveselīgākais veids citrona lietošanai ir, to apēdot ar visu mizu. Turklāt mizas ēteriskajām eļļām sajaucoties ar citrona mīkstumu, veidojas jauna, patīkama garšas un smaržas buķete. Uzzini www.whydontyoutrythis.com speciālistu viedokli, kāpēc ir ieteicams ēst citronu ar visu mizu.

Pirmkārt, citrona miza satur 5 līdz 10 reizes vairāk vitamīnu nekā citrona sula. Otrkārt, citrons un citi citruss augļi ir vieni no iedarbīgākajiem profilaktiskajiem līdzekļiem tieši pret krūts vēzi, mazinot saslimšanas risku ar šo nepatīkamo slimību.

Bet tās nav vienīgās citrona mizas labās īpašības: tā attīra ķermeni no toksīniem, tā neļauj attīstīties cistām, tā darbojas kā antibakteriāla viela un neļauj attīstīties sēnīšu slimībām, tā ir efektīga pret iekšējiem parazītiem, tā pazemina paaugstinātu asinsspiedienu un tā darbojas pat kā antidepresants.

Kā visērtāk ēst citronu ar visu mizu? Ņem biloloģiski audzētu citronu (protams, nav ieteicams ar mizu ēst ķīmiski apstrādātu citronu), nomazgā to, noslauki sausu un liec saldētavā. Kad citrons ir sasalis, tas ir gatavs izmantošanai, kad vien tas tev ir vajadzīgs. Ņem sasaldēto citronu un vienkārši to uz rīves sarīvē vai sakul mikserī, kas tiek galā ar ledu (tādā gadījumā pirms saldēšanas citronu labāk sagriez daiviņās). Šādu rīvētu citronu var likt uz saldējuma, rīta putras, grauzdiņa, pievienot augļu kokteiļiem, dzērieniem, salātiem, zupām, spageti mērcēm. Ļaujies fantāzijai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!