Foto: Shutterstock
Ja plānojas ballīte un ar uzkodu galdu gribas pārsteigt viesus, vērts pagatavot šokolādē mērcētās un dekoriem greznotās standziņas, kas kārdinošā noformējuma dēļ apēdīsies neticamā ātrumā.

Ne velti bērnu ballītēs, kāzu saldumu galda klājumā un mājas ballītēs ārzemēs šie našķi izpelnījušies lielu popularitāti. Košās standziņas ir viegli pagatavojamas, ar tām galda klājums izskatīsies krietni radošāks, turklāt sāļo standziņu garša lieliski sader ar saldo glazūru. Pamācību standziņu dekorēšanai var attiecināt arī uz sāļajiem kliņģerīšu cepumiem, austiņu cepumiem un citiem našķiem, kas varbūt paši par sevi neizskatās tik apetītlīgi, kā glazēti šokolādē.

Lai glāzēs varētu izlikt koši rotātās standziņas, vispirms jāizkausē šokolāde ūdens peldē (uzmani, lai bļodas apakša nesaskaras ar ūdeni!). Var izmantot speciālo kausēšanas šokolādi, vai izmantot balto šokolādi, iekrāsot to ar pulverveida krāsvielām. Parastai šokolādei pēc kausēšanas noteikti pielej nedaudz saldo krējumu, citādi pēc sastingšanas glazūra būs cieta un lūzīs. Nodrošinies ar konditorejas dekoriem – skaidiņām, bumbiņām, pērlītēm, zvaigznītēm un citiem smalkiem rotājumiem, kas iederētos ballītes tematikā.

Kad šokolāde izkausēta, ņem pa vienai standziņai un ar karoti lej virsū šokolādi, lai tā vienmērīgi no visām pusēm noklāj standziņu. Šo darbiņu var atvieglot karote, ar ko šokolādi izlīdzināt, bet, lai neveidotos bieza glazūra, notecini vai ar karoti noņem lieko šokolādi. Parasti mērcē nedaudz vairāk kā pusi no standziņas kopējā garuma, taču, ja gribas, var mērcēt gandrīz līdz pašam galam vai arī mazāk, kā nu kuram labpatīk.

Liec standziņas apžūt uz režģa vai dēlīša, kur izklāts cepampapīrs.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!