Foto: Shutterstock

Šokolāde ir viens no universālākajiem saldajiem produktiem, kuru izmantot desertu pagatavošanā. No tās sanāk ne tikai garšīgas konfektes, kūkas, mērces un gaisīgie krēmi, bet arī dekori. Viens no veidiem, kā šokolādi radoši izmantot kulinārijā – uztaisi no tās nelielu bļodiņu desertam!

Tas nebūt nav sarežģīti, ja vien apietas ar rūpību. Atliks vien sarūpēt nepieciešamos piederumus, izkausēt šokolādi un ķerties darbam klāt!

Lai pagatavotu aptuveni 6-10 bļodiņas, nepieciešams:

  • Nelieli baloni (cik vien bļodiņas vēlies uztaisīt);
  • Cepeškrāsns panna vai virtuves dēlītis;
  • Cepampapīrs;
  • 1-2 tāfelītes šokolāde;
  • Dziļa stikla bļoda;
  • Katliņš ar ūdeni.

Vispirms sagatavo darbavietu. Vislabāk strādāt uz plašas virtuves virsmas, lai viss būtu pa rokai un būtu kur apgriezties. Jau laikus sagatavo cepampannu vai virtuves dēlīti un uzliec uz tā cepampapīra sloksni.

Pēc tam piepūt balonus – tā, lai tie būtu pietiekami stingri, taču pie mazākās kustības nepārsprāgtu.

Laiks kausēt šokolādi! Uzliec katliņu ar ūdeni uz plīts un ļauj tam uzvārīties. Ņem stikla bļodu un salauz tajā šokolādes gabaliņus. Bļodu pēc tam liec pa virsu katliņam ar verdošo ūdeni un ļauj šokolādei izkust. Ik pa laikam to apmaisi, lai neveidotos kunkuļi.

Kausēšanai vari izmantot jebkuru šokolādi – kā piena, tā tumšo un balto šokolādi. Galvenais, lai tā būtu kvalitatīva un piemērota konditorejas izstrādājumiem.

Kad šokolāde izkususi, ņem nost no katliņā un atliec malā.

Ar ēdamkaroti uz cepampapīra sloksnes "uzzīmē" šokolādes apļus – tās būs bļodiņu pamatnes. Kad šokolāde apdzisusi, iemērc tajā balonus, kārtīgi, lai apkļautu balonu un šokolāde būtu pietiekami biezā slānī, un liec pa virsu šokolādes pamatnēm.

Balonus ar šokolādes bļodiņām liec ledusskapī un ļauj sastingt vismaz stundu, ja ne pat ilgāk.

Kad šokolāde sastingusi, saspridzini balonus ar nazi un rūpīgi izņem tos no bļodiņām.

Ar ko šokolādes bļodiņas piepildīt? Vari sākt ar ko vienkāršu, piemēram, putukrējumu vai maskarpones krēmu, kas apbārstīts ar augļiem un ogām. Šokolādes bļodiņā vari pildīt deserta krēmus vai pudiņus, kā arī likt dažādus kārtojumus. Pats jaukākais – pildījumu varēsi apēst reizē ar pašu bļodiņu. Tikai neaizmirsti pašu šokolādes bļodiņu uzlikt uz šķīvja, lai nenosmērētu galda virsmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!