Foto: Shutterstock
Vasaras pēdējās dienas pārsteidz ar īpašu karstumu, kas nozīmē tikai vienu – jāmeklē visi iespējamie veidi, kā atvēsināties. Ja šovasar vēl neesi pamēģinājis sablenderēta ledus un augļu/ogu kokteili, tad ir pēdējais brīdis, lai to izdarītu.

Šos blendētos kokteiļus bauda visā pasaulē, bet jo īpaši populāri tie ir ASV – tur kokteili, kas pagatavots no saldēta ūdens vai sulas, kam pievienots cukurs, sauc par "slushie". Taču kokteiļa pagatavošanā vari iztikt bez cukura, tā vietā to gatavojot no ledus un augļiem, ogām vai sulas. Kā to izdarīt?

1. Izvēlies, kāda veida "slushie" taisīsi – tā pagatavošanai vari izmantot augļus (arbūzu, apelsīnus, mango, persikus un citus), ogas (avenes, zemenes, ķiršus, upenes un citas) vai sulu.

2. Sagatavo blenderi un daudz jo daudz ledu.

3. Augļus nomazgā, nomizo un sagriez gabaliņos. Ja izmanto ogas – tās nomazgā.

4. Saber blenderī pusotru glāzi augļus/ogas un pārber visu ar aptuveni glāzi ledus.

5. Pievieno sastāvdaļas labākai garšai! Svaigais un aukstais kokteilis daudz labāk garšos, ja tam pievienosi medu, svaigas piparmētru lapiņas vai citronu sulu.

6. Blendē kokteili, līdz tam ir izkusuša saldējuma konsistence.

7. Salej kokteili glāzēs un atveldzējies ar dzēriena palīdzību!

"Tasty" padoms: tā kā ir patīkami, ka ledus kūst pamazām un kokteilis ir auksts ilgāku laiku, blendē kokteili īsāku mirkli, lai ledus gabaliņi tajā ir graudaināki un lielāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!