Foto: Shutterstock

Nav noslēpums, ka interneta laikmetā daudz un dažādas receptes tiek meklētas guglē. Tā kā nereti meklējumiem tiek izmantota tieši angļu valoda, no kādas plātsmaizes vai cepumu pagatavošanas var atturēt viena sīka detaļa izejvielu sarakstā – "cake flour" vai "self-raising flour". Kas ir šie milti un ar ko tos aizvietot?

Tā kā pie mums Latvijā ierasts mīklu gatavošanai izmantot parastos kviešu miltus, kuriem nav pievienotās vērtības, kas gatavotājiem varētu atvieglot dzīvi, cepamā pulvera, sodas vai cietes pievienošana miltiem nav nekas svešs. Tāpēc arī, lai iegūtu nepieciešamos "kūku miltus", nebūs jālauza galva, jo nekas īpaši citāds to saturā nav.

"Cake flour" aizvietošanas formula ir pavisam vienkārša – 120 gramiem parasto miltu noņem divas ēdamkarotes un tās aizvieto ar divām ēdamkarotēm kukurūzas cietes. Miltu daudzumu pēc tam pārsijā, lai kukurūzas ciete vienmērīgi sajauktos miltos un pēc tam izmanto, kā iecerēts. Kukurūzas ciete piešķir kūku biskvītiem poraināku tekstūru, bet, ja tās vietā izmanto kartupeļu cieti, tā saglabās biskvītā patīkamu mitrumu.

Bet, ja recepte ir pieprasījusi "self-raising" miltus, tad tos iegūt ir vēl vienkāršāk. Tas ir amerikāņu un angļu veikalos atrodams miltu produkts, kuram jau ir pievienota soda vai cepamais pulveris. Uz aptuveni 100 gramiem vienkāršu kviešu miltu pievieno vienu tējkaroti cepamo pulveri un pustējkaroti sāls. Miltu masu kārtīgi apmaisa un ir iegūta tā sastāvdaļa, ko pieprasījusi recepte!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!