Foto: Shutterstock
Maize, gaļa un desa ir vieni no populārākajiem pārtikas produktiem, ko uzturā lieto daudzi, taču ne visi, liekot roku uz sirds, var simtprocentīgi atzīt: "Zinu, ko katru dienu lieku vēderā." Piedāvāto ražojumu satura pārbaudei ikdienā laika var nepietikt, tāpēc "Tasty" informēšanas nolūkos ar uztura speciālistiem izpreparējuši tos produktus, kas atrodami ne vienā vien ledusskapī.

Ātri un lēti – šis savienojumus uzrunā daudzus, kam ikdienā nepietiek laika ilgstošai stāvēšanai pie plīts. Ja maltīte jāpagatavo pēc šiem nosacījumiem, rokas reizēm pašas sniedzas demokrātisko pelmeņu virzienā, kuru pildījumu un izmēru klāsts ir patiesi ievērojams. Nenoliedzami, katram cilvēkam ir sava gaume un vēlmes, taču speciālisti ir vienisprātis, ka pelmeņu gadījumā ļoti svarīgs faktors ir mīklas un gaļas pildījuma attiecība. Lētā segmenta pelmeņu sastāvā ir vismaz 60% mīklas, dārgākos pelmeņos mīklas īpatsvars ir 40–50% no produkta, savukārt mazāk par 40% pārtikas tehnologu ieskatā ir maz ticami. Sarkanais karogs ir salipuši, saplīsuši pelmeņi, kas nav kārtīgi aiztaisīti.

Tāpat straujiem soļiem tuvojas grilēšanas sezona. Kuru no veikalos nopērkamajiem šašlikiem pirkt? Labākā izvēle ir tāds šašliks, kura sastāvā ir tikai gaļa, sāls, pipari, dabīgie skābinātāji un dabīgās garšvielas – bez garšas pastiprinātājiem, konservantiem, aromatizētājiem un citiem piemaisījumiem.

Lai būtu lietas kursā, kas īsti katru dienu atrodas un tava galda, kā izvēlēties sev piemērotāko variantu un kam ieteicams pievērst vislielāko uzmanību, esam apkopojuši "Tasty" pētījumus kolekcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!