Foto: Shutterstock
Tikpat ļoti, cik latvietis ir praktisks, tik ļoti tam arī netīk kaut ko laist zudumā. Ja šonedēļ vismaz vienu vakaru tavu logu rotā rūpīgi izgrebts ķirbis ar baisu grimasi, tad arī tam vari atrast pielietojumu pēc tam, kad Helovīna ālēšanās pārgājušas. Lai nelaistu vējā pietiekami labu ķirbīti, to vari pagatavot kādā gardā maltītē. Lūk, dažas idejas!

Vispirms gan rūpīgi jānovērtē tas, vai no Helovīna palikušais ķirbis ir pietiekami svaigs, lai to vēl lietotu uzturā. Ja ķirbja mīkstums no iekšpuses ir neskarts, nav sažuvis un pašam ķirbim nav bojājuma pazīmju – tad tik uz priekšu. Bet, ja ķirbī ir sveķi no izdedzinātajām svecēm, tas nokrāsots ar ķīmiskām krāsām vai ko citu, tad šādu ķirbi labāk vien izmest. Par ķirbja glabāšanu vairāk vari lasīt šeit.

Pirmā ķirbja sastāvdaļa, ko uzreiz vari izmantot gardumu pagatavošanai, ir ķirbja sēklas. Izgrebtās sēklas notīri, noskalo un nosusini. Tās vari apgrauzdēt krāsnī tāpat vai pagatavot ar pikantām un izteiksmīgām garšvielām. Pēc tam, kad sēklas apgrauzdētas, tās vari izlobīt un no tām pagatavot ļoti gardas ķirbju sēklu karameles.

Kas attiecas uz ķirbja mīkstumu, tas būs ideāli piemērots tādu maltīšu pagatavošanai, kur ķirbja izskats tiek transformēts līdz nepazīšanai. Tātad, ķirbja biezenī, zupā, cepumos, maizē, kūkā un visur citur, kur to nepieciešams pamatīgi sasmalcināt. "Tasty" jo īpaši rekomendē pagatavot ķirbju biezeni, ko pēc tam var izmantot gardu desertu pagatavošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!