Ledus gabaliņi jebkurā dzērienā ne tikai atvēsina vai palīdz saglabāt dzērienu vēsu ilgāku laiku, bet arī vizuāli rada spirdzinošu sajūtu. Taču ierasti caurspīdīgos ledus gabaliņus jebkurā glāzē var padarīt par īstu mākslas darbu.

Ir brīži, kad nenāk par ļaunu kļūst par īstu Ledus karalieni – piemēram, pasniedzot dzērienus karstā vasaras dienā. Taču arī ledu var uzlabot. Ledus karalienes virtuvē par ledainu skaistumu pārvēršas pilnīgi viss – pumpuri, ziedo, lapas, ogas… Rezultāts ir atvēsinošs un skaists. Ir vērts pamēģināt dabas veltes iesaldēt ledū!

Saldēšanai ledus gabaliņos der viss, kas nav kaitīgs vai pārāk liels. Pieneņu ziedi, zemeņu ziedi, liepziedi, amoliņa zied, rožu ziedi, ceriņziedi, piparmētru lapiņas, citrona gabaliņi, avenes, mellenes, maza izmēra zemenītes – jebkas!

Vispirms uzvāri un atdzesē ūdeni. Vārīts ūdens sasalst ledū ātrāk nekā nevārīts. Pilnīgi neizprotami, bet tā notiek. (Fizika nu gan ir aizraujoša, vai ne?) Ja ūdens būs destilēts, ledus gabaliņi būs īpaši dzidri, bet tas nepavisam nav obligāti.

Ledusskapja saldējamās kastītes nodalījumos ieliec skaistumu, ko vēlies sasaldēt – ziedus, ogas vai lapiņas. Vislabāk, ja ziediņi vai ogas aizpilda lielāko daļu telpas, jo tiem ir tendence uzpeldēt virspusē. Pārlej ar sagatavoto ūdeni un liec saldēties. Pēc astoņām stundām vajadzētu būt gataviem ledus gabaliņiem, kuri eleganti atsvaidzinās un rotās jebkuru dzērienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!