
Vienkāršāku maltīti par pannā zeltaini apceptiem kartupelīšiem grūti iedomāties, bet, mēģinot tos pagatavot mājas apstākļos, ne viens vien ir "aplauzies", tā arī netiekot pie iecerētā rezultāta. Vienkāršu un praksē daudzkārt pārbaudītu knifu, kā mājās pagatavot gardus ceptos kartupeļu salmiņus, kas garšojot gluži kā "Lido" baudāmie, iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.
Lūk, Natalijas piedāvātais rīcības plāns.
Kartupeļus nomizo un sagriež salmiņos. Lielā ūdens daudzumā noskalo salmiņus, lai atdalītu cieti.
Kartupeļus uzliek uz papīra vai auduma dvieļa, lai notecinātu lieko ūdeni, un rūpīgi nosusina, lai visi salmiņi būtu pilnīgi sausi.
Pannā uzkarsē eļļu - labāk izvēlēties eļļu, kas paredzēta cepšanai augstā temperatūrā. Piemēram, rafinētai rapšu eļļai ir augstāks dūmu slieksnis nekā olīveļļai - aptuveni 204 ºC (pirmā spieduma olīveļļai - 177ºC), tāpēc to var droši izmantot cepšanai. Eļļai jābūt pietiekošā daudzumā, lai pannas apakša ar to būtu pilnībā pārklāta.
Uzkarsētajā eļļā ber sausus kartupeļu salmiņus un cep, līdz apakšējā puse ir apbrūnējusi. Raugies, lai panna nav pārblīvēta ar kartupeļiem, tad tie labāk apcepsies. Pannai vāku neliek un kartupeļus nemaisa!
Kad salmiņi apakšpusē apbrūnējuši, tos uzmanīgi apgriež uz otru pusi un ļauj izcepties gandrīz gataviem, joprojām nemaisot.
Aptuveni piecas minūtes pirms cepšanas beigām kartupeļiem pievieno sīki sakapātu sīpolu, uzmanīgi apmaisa pannas saturu, tad uzkaisa sāli un melnos piparus.
Ļauj kartupeļiem cepties 5 minūtes un, kad sīpoli apcepušies, pannas saturu vēl reizi apmaisa.
Uzkaisa dilles vai citus zaļumus, liek šķīvjos un bauda, pārlejot ar skābu krējumu vai jogurta-ķiploku mērci.
Lai labi garšo!
Lūk, vēl 10 ceptu kartupelīšu receptes no "Tasty" padomu apcirkņiem.