Foto: Shutterstock
Pēc gada nogales cepešiem un karbonādēm tā vien kārojas ko pamainīt ēdienkartē, gaļu aizstājot ar zivīm. Pannā ceptas zivis ir ģeniāli vienkāršs un ātri pagatavojams ēdiens. Diemžēl asari, raudas, ķīši, plauži un daudzas citas gardas zivtiņas ir ļoti asakainas, tādēļ daudzi tās izvairās cept, izmantojot vien zivju zupas vai buljona gatavošanai. Mums padomā ir viltība, kā sagatavot zivis cepšanai, lai, tās ēdot, asakas nebūtu jūtamas.

Kā tad rīkoties, lai mielojoties ar ceptām zivīm, nebūtu jāuztraucas par to, ka kāda asaka var aizklejot neceļos, sagādājot pagalam nepatīkamus brīžus.

Vispirms zivis notīra un izņem iekšas. Noderīgus padomus, kas atvieglos zivju tīrīšanu, uzzināsi, izlasot šo padomrakstu.

Tad zivī, sākot no mugurkaula, ar asu nazi veic horizontālus iegriezumus ik pēc 3-5 milimetriem, pārgriežot asakas un virzoties no galvas uz asti. Kad viena puse apstrādāta, zivi apgriež un atkārto darbības. Šādi sagatavo visas cepšanai paredzētās zivis.

Tad, kā parasti, pannā uzkarsē eļļu (zivis būs gardākas, ja eļļai pievienosi nedaudz sviesta), zivis apviļā miltos un cep pāris minūtes no katras puses, līdz izveidojusies zeltaina garoziņa. Lai zivis būtu vēl aromātiskākas, pirms cepšanas to vēderos var sapildīt plānos gredzenos sagrieztus sīpolus un kādu lauru lapu.

Ēdot šādi apstrādātas zivis asakas nebūs jūtamas, jo pa iegriezumiem cepšanas laikā verdošās taukvielas piekļūs asakām, padarot tās mīkstas un viegli sakošļājamas.

Lai būtu pavisam skaidrs, kā apstrādāt asakainas zivis pirms cepšanas, noskaties šo īso video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!