Kā tad rīkoties, lai mielojoties ar ceptām zivīm, nebūtu jāuztraucas par to, ka kāda asaka var aizklejot neceļos, sagādājot pagalam nepatīkamus brīžus.
Vispirms zivis notīra un izņem iekšas. Noderīgus padomus, kas atvieglos zivju tīrīšanu, uzzināsi, izlasot šo padomrakstu.
Tad zivī, sākot no mugurkaula, ar asu nazi veic horizontālus iegriezumus ik pēc 3-5 milimetriem, pārgriežot asakas un virzoties no galvas uz asti. Kad viena puse apstrādāta, zivi apgriež un atkārto darbības. Šādi sagatavo visas cepšanai paredzētās zivis.
Tad, kā parasti, pannā uzkarsē eļļu (zivis būs gardākas, ja eļļai pievienosi nedaudz sviesta), zivis apviļā miltos un cep pāris minūtes no katras puses, līdz izveidojusies zeltaina garoziņa. Lai zivis būtu vēl aromātiskākas, pirms cepšanas to vēderos var sapildīt plānos gredzenos sagrieztus sīpolus un kādu lauru lapu.
Ēdot šādi apstrādātas zivis asakas nebūs jūtamas, jo pa iegriezumiem cepšanas laikā verdošās taukvielas piekļūs asakām, padarot tās mīkstas un viegli sakošļājamas.
Lai būtu pavisam skaidrs, kā apstrādāt asakainas zivis pirms cepšanas, noskaties šo īso video.