Attaisīju trīs litru burku ar marinētiem gurķiem, puse gurķu palika neizmantoti. Ko varētu pagatavot, izmantojot šos gurķīšus? Negribu izmest laukā! Vai ir kādas idejas?

Idejas iesaka "Cālis.lv" "Virtuves noslēpumu" foruma dalībnieki:

Atlikušos gurķus var salikt mazākās burciņās, pārliet ar to pašu marinādi, aizskrūvēt un turēt labu laiku ledusskapī, lai stāv.

Var pagatavot salātus no vārītiem kartupeļiem, lociņiem, dillēm, marinētiem gurķiem un nedaudz eļļas.

Cita salātu versija: marinētus gurķus un vārītus burkānus vienādos daudzumos sagriež kubiciņos un sajauc ar majonēzi.

Vācu kartupeļu salāti: Vārītus kartupeļus, olas, marinētus gurķus vienādās proporcijās sagriež un sajauc ar majonēzi, var pievienot dilles. Lai mērce būtu ne tik trekna, majonēzi var likt mazāk, tās vietā pievienojot bezpiedevu jogurtu.

Var pagatavot soļanku. Ja tie būtu sālīti gurķi, ieteiktu vārīt rasoļņiku.

Mēles salāti: Vienu lielu, vārītu mēli sagriež salmiņos. Daudz sīpolus sagriež pusripās, apcep uz pannas zeltaini brūnus. Pievieno sagrieztus marinētus gurķus - tik, lai viss kopā būtu sulīgs un pikants. Mērcei - vienādās daļās sajauc majonēzi un tomātu mērci. Pasniedz kopā ar grauzdētu bageti.

Bezgala gardi, ja pievieno svaigu gurķu un tomātu salātiem ar eļļu. Vēl var pagatavot tā saukto gurķu zupu: izvāra kūpinātas gaļas buljonu ar garšvielām, tajā var pievienot drusku auzu pārslu vai rīsu tumīgam, pievieno kartupeļus, kad tie mīksti, pieliek sarīvētus marinētos gurķus. Uzkarsē, ēd ar skāba krējuma piedevu, ja vēlas.

"Gurķu marināde lieliski iztīra elektrisko vārāmo kannu. Ielej un pavāra. Vēl var pasautēt pannā rīvētus burkānus vai bietes ar sīpoliem, pielikt miltus beigās un atjaukt ar gurķu marinādi," iesaka "Cālis.lv" lietotāja Undīne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!