Foto: Shutterstock

Nav noslēpums, ka tieši krāsnī cepšana izvilina no dārzeņiem pašu labāko garšu un tie kūst mutē pēc nobaudīšanas. Tā kā ziemas mēneši ir Briseles kāpostu sezona, grēks nepamēģināt krāsnī pagatavot arī šos mini kāpostiņus. Kas zina, varbūt tie iegaršosies tik ļoti, ka aizstās tradicionālos kartupeļus vakariņu maltītēs. Lūk, svarīgākie triki, lai krāsnī ceptie Briseles kāposti izdotos ideāli!

Ideālam rezultātam jāņem vērā trīs lietas – krāsnij jābūt karstai, bet pašiem Briseles kāpostiem tīriem un pārgrieztiem uz pusēm. Protams, mazākos kāpostiņus var atstāt veselus, bet tieši kāpostu pusītes ir pašas gardākās, jo apcepas vienmērīgi. Pirms gatavošanas kārtīgi uzkarsē krāsni, lai temperatūra tajā nesvārstītos. Kamēr krāsns karst, Briseles kāpostus apmazgā, nogriež nolupušās ārējās lapiņas, ja vajag – apgriež kātiņus, un pārgriež uz pusēm.

Lai kāpostiņi izceptos, cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C. Tādā veidā cepšanas laikā kāposti skaisti apbrūnināsies un nekļūs pārāk mīksti. Cepot Briseles kāpostus, liec tos tā, lai griezuma vieta būtu uz leju – tādā veidā pamatne skaisti karamelizēsies uz cepampapīra sloksnes, bet augšējās lapiņas apbrūnēs, iesaka "Thekitchn".

Kas attiecas uz garšvielu izmantošanu un eļļu – jo vienkāršāk, jo labāk. Pietiks ar to, ka apkaisīsi kāpostus ar jūras sāli, svaigi maltiem pipariem un apviļāsi eļļā. Izvēlies vienkāršas eļļas, piemēram, rapšu vai vīnogu kauliņu eļļu. Tad izkārto dārzeņus uz cepešplāts, kas apklāta ar cepampapīru, un liec uzkarsētajā krāsnī. Cep aptuveni 20 minūtes, līdz Briseles kāposti zeltaini.

Gatavos Briseles kāpostus var ēst tāpat vai pasniegt ar kādu mērcīti, piemēram, jogurta vai sojas mērci. Briseles kāpostiem ļoti piestāv āboli un bekons, tāpēc cepešplātī vari pievienot arī tos. Izteiksmīgākai un asākai garšai pamēģini čili pastu un sadrupinātu zilo sieru, bet saldenākai – kļavu sīrupu, graudu sinepes un grauzdētus zemesriekstus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!