Foto: DELFI kolāža
Tuvojoties Lieldienām, nemainīgi aktuāls ir olu krāsošanas jautājums. Olu krāsošanai Lieldienās ir rituāla nozīme, ko mūsu senči saistīja ar pavasara svētkiem, zemes atmodu pēc ziemas, kā arī ar auglības un atdzimšanas kultu. Pārskatot "Tasty" ideju apcirkņus, atklājām, ka gadu gaitā iekrājušies vairāki vērtīgi padomraksti par olu krāsošanas tēmu. Esam testējuši gan dabā un virtuvē atrodamas izejvielas, gan pārbaudījuši internetā populārus krāsošanas paņēmienus, iegūstot mākslas darba cienīgus un pārsteigumiem bagātus rezultātus.

Olu krāsošanai var izmantot itin visu, kas vien ienāk prātā – gan jauno nātrīšu lapas, kas jau izlīdušas gan pie ceriņkrūma dārza dziļākajā stūrī, gan komposta kaudzes pavēnī, gan bērza vai liepu pumpurus un izplaucētās lapiņas.

Ja nav lustes iet dabā un meklēt rudzu zelmeni vai nātru lapas, krāsošanai var izmantot to, kas tiešām ir mājās – ledusskapī vai virtuves skapīšos: ne vien tradicionālās sīpolu mizas, bet arī kurkumu, melleņu vai upeņu ievārījumu, sarkanvīnu, dažādas tējas un želejveida pārtikas krāsvielas

Ja dabas materiālu sniegtās iespējas šķiet izsmeltas un gribas mājiniekus iepriecināt ar spilgtāku svētku galda akcentu, jāmeklē jauni krāsošanas veidi, šim nolūkam izmantojot krāsaino kreppapīru, bārdas putas, mājas aptieciņā atrastu "zeļonku" un pioktanīnu.

Lūk, "Tasty" komandas radošie eksperimenti olu krāsošanā, starp kuriem katrs noteikti atradīs sev tīkamāko variantu.

Priecīgus svētkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!