Vispirms nodrošinies ar auzu pārslām, sviestu, cukuru un tīru, sausu pannu. Sakarsē pannu, izkausē tajā sviestu, pieber auzu pārslas, cukuru un tad nepārtraukti maisot karsē. Šajā procesā pats svarīgākais ir nepadoties un ne uz mirkli neatstāt pannu novārtā. Kolīdz ļausi auzu pārslām ilgāk pacepties, tās nekustinot no vietas, pārslas strauji piedegs. Šo procesu var uzlabot, uzregulējot mērenu karstumu. Ļoti augstā temperatūrā var pat gadīties tā, ka ar visu maisīšanu auzu pārslas piedegs.
Ja doma par auzu pārslu maisīšanu aptuveni 10 minūšu garumā nevilina, izmanto cepeškrāsni, kur karstums grauzdēs auzu pārslas vienmērīgāk. Arī šajā veidā auzu pārslas ir ik pa brīdim jāapmaisa, bet ne tik uzcītīgi, kā grauzdējot tās pannā.
Starp citu, auzu pārslas izdosies iegūt ar vēl izteiksmīgāku karameļu garšu, ja izmantosi brūno cukuru. Ļoti labu garšu iegūsi, ja grauzdēšanas brīdī pannas saturu papildināsi arī ar kādu šķipsnu kanēļa.
Kā pielietot griljāžu?
Pagatavoto griljāžu var pārbērt pāri visdažādākiem desertiem – krēmiem, uzputeņiem, pudiņiem, kārtojumiem, pat kūkas var dekorēt un brokastu jogurtu papildināt. Ja apgrauzdēsi arī riekstus, samaisīsi ar žāvētiem augļiem, sukādēm, iegūsi musli maisījumu, ko ēst ar pienu, jogurtu.
Biezpiena un auzu pārslu cepumi
Vienkārši biezpiena cepumiņi, kuriem miltu vietā izmanto auzu pārslas. Piemērotākas būs ātrvārāmās auzu pārslas, kas straujāk uzsūks biezpiena mitrumu.
Olu un Burbonas vaniļas krēms ar auzu pārslu griljāžu
"Salda garša vienmēr raisa smaidu. Tikai atceries – izvēlies kvalitatīvus produktus!" saldo ēdienu raksturo receptes autors Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.
Zemesriekstu sviesta un auzu pārslu batoniņi
Salds gardums, kuru ņemt kā našķi līdzi rudenīgās pastaigās vai garās darba dienās. Batoniņš būs īsta enerģijas bumba, jo tajā ir salds brūnais cukurs un zemesriekstu sviests. Bet kraukšķīgumam pievienotas auzu pārslas un mandeļu skaidiņas.
Biezpiena krēms ar cukurā apgrauzdētām auzu pārslām
Vai jums arī kādreiz ir gadījies tā, ka ļoti, ļoti gribas ko garšīgu, bet nav vēlmes dirnēt stundu virtuvē? Šādās reizēs atceros bērnību un pavisam vienkāršo balto gardumu – biezpiena putukrējumu ar cukurotām auzu pārslām. Ja jau kārojies – jāpagatavo! Nostalģiskā saldā ēdiena pagatavošana aizņems vien padsmit minūtes, jo maz darba – sakult saldo krējumu un apcept uz pannas auzu pārslas.
Auzu pārslu un valriekstu cepumi
Auzu pārslu un valriekstu cepumi – kraukšķīgi, gardi un vienkārši pagatavojami.
Cepti āboli ar karamelizētām auzu pārslu drupačām
Gards rudens deserts. Āboli krāsnī tiek likti divas reizes - vispirms cepti ar kanēli un cukuru, pēc tam ar auzu pārslu drupačām. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.
Ātrais kefīra kēkss ar grauzdētām auzu pārslām
Kādu vakaru, pēc atspirdzinošas vizināšanās ar velo, sapratu, ka kaut ko taču gribēsies vakariņās. Ko nu? Paskatījos ledusskapī un secināju, ka mūsmājās iemaldījusies kefīra paka, kuru noteikti neizdzersim un auksto zupu netaisīsim ne tik! Tā kā jau vienu kefīra paku biju izlietojusi pankūkās, šoreiz atkal cept pankūkas absolūti nebija vēlmes. Bet... kefīrs jau tāda laba lieta, ko var izmantot gan kūkās, kēksos un citās labās lietās.
Auzu pārslu un žāvētu augļu uzkodu lodītes
Burvīgas enerģijas lodītes ziemas mēnešiem. Tās vari ēst gan brokastīs, gan ņemt līdzi uz darbu un apēst pārtraukumā.
Auzu pārslu – dateļu cepumi
Auzu pārslu – dateļu cepumi gardam našķim pie tējas vai kafijas.
Biezpiena krēms ar karamelizētiem āboliem, auzu pārslām un kazenēm
Šis ir īsts bagātīgas vasaras beigu garšas deserts, kas pats kūst uz mēles un izplata ābolu un kanēļa smaržu pa visu māju. Turklāt tas ir ātri pagatavojams.