Lai fileja nebūtu sausa - piecas marinādes garšīgai un aromātiskai vistiņai
Foto: Shutterstock

Vistas fileja ir viens no tiem brīnumēdieniem, kurš ir gatavs dažās minūtēs. Turklāt, ja to sagriež nelielos gabaliņos vai izklapē plakanu, tā būs gatava, līdzko gaļa no ārpuses viegli karamelizējas. Tiesa, vistas fileja ir arī viens no tiem elementiem, kas nereti šķiet sauss un bezgaršīgs, tādēļ, lai dažādotu filejas garšu, piedāvājam piecas gardas marinādes. Tās, protams, noderēs arī citiem vistas gaļas gabaliem (stilbiem, spārniem), tos vajadzētu grilēt vai cept cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Medus un sinepju marināde

Sastāvdaļas: 1 kg filejas, 3 ēdamkarotes medus, 4 ĒK Dižonas sinepju.

Filejas apsāla, sapiparo. Sajauc medu ar sinepēm un bagātīgi no visām pusēm apsmērē filejas, atstāj tās istabas temperatūrā marinēties apmēram 40 minūtes. Cep uz pannas vai grilē.

Majonēzes marināde

Sastāvdaļas: 500 g filejas, 1 ola, 6 ēdamkarotes majonēzes, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, sāls, melnie pipari.

Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus. Bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas, tajā iegremdē vistas filejas tā, lai tās būtu pilnībā nosegtas. Pirms marinēšanas filejas var sagriezt arī nelielos gabaliņos. Ļauj marinēties apmēram stundu, liekot fileju ledusskapī. Cep uz pannas vai grilē.

Apelsīnu un laima marināde

Sastāvdaļas: 2 filejas, 1 ēdamkarote eļļas, 2 ĒK medus, 1 laima sula, 1 apelsīna sula, 1 galviņa ķiploka, sāls un melnie pipari.

Smalki sagriež ķiplokus. Bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas. Filejas sagriež nelielos gabaliņos vai izklapē plakanas, aplej ar marinādi un liek ledusskapī uz apmēram stundu, ik pa brīdim filejas apmaisa. Cep uz pannas vai grilē.

Jogurta marināde

Sastāvdaļas: 500 g filejas, 250 ml jogurta, 1 tējkarote ābolu etiķa, 100 ml citronu sulas, sāls, melnie pipari, kardamons, kurkuma.

Bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas. Filejas sagriež nelielos gabaliņos, aplej ar marinādi un liek ledusskapī uz apmēram pusstundu. Cep uz pannas vai grilē.

Kefīra marināde

Sastāvdaļas: 1 kg filejas, 250 ml kefīra, 4 ķiploka daiviņas, sāls, melnie pipari.

Smalki sagriež ķiplokus. Bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas. Filejas sagriež nelielos gabaliņos, aplej ar marinādi un liek ledusskapī uz apmēram pusstundu, ik pa brīdim filejas apmaisa. Cep uz pannas vai grilē.

Ja ar šīm marinādēm šķiet par maz, pagatavo vistas fileju citādāk. No Tasty.lv pavārgrāmatas izvēlējāmies vēl 10 variantus, kā vistiņu pagatavot šomēnes. Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form