Foto: Shutterstock

Vistas fileja ir viens no tiem brīnumēdieniem, kurš ir gatavs dažās minūtēs. Turklāt, ja to sagriež nelielos gabaliņos vai izklapē plakanu, tā būs gatava, līdzko gaļa no ārpuses viegli karamelizējas. Tiesa, vistas fileja ir arī viens no tiem elementiem, kas nereti šķiet sauss un bezgaršīgs, tādēļ, lai dažādotu filejas garšu, piedāvājam piecas gardas marinādes. Tās, protams, noderēs arī citiem vistas gaļas gabaliem (stilbiem, spārniem), tos vajadzētu grilēt vai cept cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes.

Medus un sinepju marināde


Sastāvdaļas: 1 kg filejas, 3 ēdamkarotes medus, 4 ĒK Dižonas sinepju.

Filejas apsāla, sapiparo. Sajauc medu ar sinepēm un bagātīgi no visām pusēm apsmērē filejas, atstāj tās istabas temperatūrā marinēties apmēram 40 minūtes. Cep uz pannas vai grilē.

Majonēzes marināde


Sastāvdaļas: 500 g filejas, 1 ola, 6 ēdamkarotes majonēzes, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, sāls, melnie pipari.

Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus. Bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas, tajā iegremdē vistas filejas tā, lai tās būtu pilnībā nosegtas. Pirms marinēšanas filejas var sagriezt arī nelielos gabaliņos. Ļauj marinēties apmēram stundu, liekot fileju ledusskapī. Cep uz pannas vai grilē.

Apelsīnu un laima marināde


Sastāvdaļas: 2 filejas, 1 ēdamkarote eļļas, 2 ĒK medus, 1 laima sula, 1 apelsīna sula, 1 galviņa ķiploka, sāls un melnie pipari.

Smalki sagriež ķiplokus. Bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas. Filejas sagriež nelielos gabaliņos vai izklapē plakanas, aplej ar marinādi un liek ledusskapī uz apmēram stundu, ik pa brīdim filejas apmaisa. Cep uz pannas vai grilē.

Jogurta marināde


Sastāvdaļas: 500 g filejas, 250 ml jogurta, 1 tējkarote ābolu etiķa, 100 ml citronu sulas, sāls, melnie pipari, kardamons, kurkuma.

Bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas. Filejas sagriež nelielos gabaliņos, aplej ar marinādi un liek ledusskapī uz apmēram pusstundu. Cep uz pannas vai grilē.

Kefīra marināde


Sastāvdaļas: 1 kg filejas, 250 ml kefīra, 4 ķiploka daiviņas, sāls, melnie pipari.

Smalki sagriež ķiplokus. Bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas. Filejas sagriež nelielos gabaliņos, aplej ar marinādi un liek ledusskapī uz apmēram pusstundu, ik pa brīdim filejas apmaisa. Cep uz pannas vai grilē.

Ja ar šīm marinādēm šķiet par maz, pagatavo vistas fileju citādāk. No Tasty.lv pavārgrāmatas izvēlējāmies vēl 10 variantus, kā vistiņu pagatavot šomēnes. Lai labi garšo!

Gardās burito bļodiņas ar rīsiem, pupiņām un vistas gaļu

Foto: Shutterstock

Maltīte, kuru ne gluži nosaukt par salātiem – burito pildījums, kas pasniegts bļodiņās. Aromātiskajiem rīsiem pievienota svaigi spiesta laima sula, kas tiem piešķir īpašu spirgtumu, bet vistas filejas gabaliņi apviļāti pikantā garšvielu maisījumā. Košs un izteiksmīgs ēdiens, ar kuru ieskandināt brīvdienas.

Lasīt vairāk

Vistas šnicele ar lociņu pesto

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un garšaugiem bagāta šniceļu recepte – tās apvārtītas ne tikai miltos un rīvmaizē, bet arī sakultā olā, kurai pievienoti lociņi un pētersīļi. Gardākām pusdienām klāt arī lociņu pesto, bet kā piedevas var izvārīt kartupeļus.

Lasīt vairāk

Vistas fileja ar Parmezāna sieru un spinātu makaroniem

Gards veids, kā pagatavot iecienīto vistas fileju - panē to Parmezāna sierā! Savukārt makaronus pasniedz kopā ar ceptiem tomātiem, ikdienas maltītei piešķirot mājas restorāna noskaņu. Lai labi garšo!

Lasīt vairāk

Griķu biezputra ar vistas fileju un dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Garda un krēmīga griķu biezputra ar maigajiem vistas filejas gabaliņiem un dārzeņiem. Aromātisks un vienkāršs vakariņu ēdiens, kas turklāt būs gatavs vienā mirklī.

Lasīt vairāk

Romiešu salāti ar rīsu nūdelēm un vistas gaļu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ideālie pusdienu salāti, kurus pagatavot ņemšanai līdzi uz darbu vai ātrai maltītei. Pats patīkamākais – tajos var izmantot iepriekšējā vakarā pagatavoto vistas fileju, ceptu vai vārītu. Bet pievienotie dārzeņi, sezama sēkliņas un piparmētru lapiņas patīkami atsvaidzinās maltīti.

Lasīt vairāk

Vistas fileja estragona mērcē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkāršs un ātrs veids, kā sagatavot krēmīgu vistas fileju estragona mērcē. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Lasīt vairāk

Cepta vistas fileja ar citronu sviestu itāļu gaumē

Foto: Shutterstock

Tik vienkārši pagatavojama un tik ļoti garšīga - ceptā vistas fileja ar citronu sviestu sniegs baudu pat visizsmalcinātākajam ēdājam. Pasniedz ar salātiem, ceptiem kartupeļiem vai citronu rīsiem. Vistas filejas būs gatavas ļoti ātri, tādēļ piedevas jāpagatavo, pirms sāk cept vistu.

Lasīt vairāk

Vistas fileja ar sinepēm un zaļumiem

Foto: Shutterstock

Kas būtu diena bez vismaz vienas maltītes, kurā ir gaļa? Vistas filejas vari pagatavot simtiem variācijās, bet šī recepte būs īpaši viegla un garda – gaļai īpašu garšu un maigumu piešķirs gardās Dižonas sinepes.

Lasīt vairāk

Kijivas kotletes

Foto: Shutterstock

Kijivas kotlete jeb cepta vistas fileja, kas pildīta ar ķiploku, zaļumu sviestu un kas cepta kraukšķīgā rīvmaizes garoziņā, iemantojusi slavu visā pasaulē.

Lasīt vairāk

Balzamiko un bārbekjū mērcē marinēta vistas fileja

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šī vienkāršā un supergardā ēdiena izcelsme ir Āfrika, kur tas tiek cepts uz oglēm. Protams, uz grila cepta, šī vistas fileja garšo izcili, bet tikpat nevainojama tā ir, arī cepta cepeškrāsnī - grila režīmā vai uz istabas grila.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!