Foto: Privātais arhīvs

Mājās gatavots saldējums nav nekāda neiespējamā misija. Lai pagatavotu gardo, veldzējošo našķi nav nepieciešams īpašs saldējuma aparāts, pietiek vien ar izdomu un prasmi kombinēt pareizos produktus, pierāda garšīgā "Instagram" konta vegansvirtuve autore Kristīne Bergfelde, septiņas minūtes garajā video nodemonstrējot septiņu mājās gatavotu saldējumu receptes.

Visi Kristīnes gatavotie saldējumi ir vegāniski un bez pievienota rafinētā cukura, tādēļ šī būs veselīgāka izvēle salīdzinājumā ar lielu daļu veikalos nopērkamās produkcijas. Lūk, saldējumu receptes!

Indijas riekstu un ogu saldējums

Foto: Privātais arhīvs

Sastāvdaļas:

  • 150 g iepriekš izmērcētu Indijas riekstu;
  • 500 g saldētu ogu;
  • 5 ĒK kļavu sīrupa.

Visas sastāvdaļas liek blenderī, sakuļ viendabīgā masā,tad salej zip-lock maisiņos [aut. - aizvelkamajos maisiņos] un liek saldētavā. Kad masa sastingusi, to izņem no maisiņiem, liek virtuves kombainā un kuļ, līdz konsistence ir krēmīga, viendabīga. Liek trauciņos un pasniedz ar ogām.

Šokolādes un avokado saldējums

Foto: Privātais arhīvs

Sastāvdaļas:

  • 1 bundža kokosriekstu krēma;
  • 1 avokado mīkstums;
  • 5 ĒK kļavu sīrupa;
  • 3 ĒK nesaldināta kakao pulvera;
  • šokolādes gabaliņi (pēc izvēles).

Visas sastāvdaļas liek blenderī, sakuļ viendabīgā masā,tad salej zip-lock maisiņos un liek saldētavā. Kad masa sastngusi, to izņem no maisiņiem, liek virtuves kombainā un kuļ, līdz konsistence ir krēmīga, viendabīga. Liek trauciņos un pasniedz, pārkaisot ar rīvētu, kausētu vai sadrupinātu šokolādi.

Banānu un zemesriekstu sviesta saldējums

Foto: Privātais arhīvs

Sastāvdaļas:

  • 3 saldēti banānu mīkstumi;
  • 2-3 ĒK zemesriekstu sviesta;
  • sauja šokolādes gabaliņu;
  • sauja valriekstu kodolu.

Visas sastāvdaļas liek blenderī, sakuļ viendabīgā masā, liek deserta trauciņos un pasniedz ar riekstiem, ogām un šokolādes vai karameļu mērci.

Kokosriekstu piena, zemeņu un kivi saldējums

Foto: Privātais arhīvs

Sastāvdaļas:

  • 1 bundža kokosriekstu piena;
  • 2 banānu mīkstumi;
  • 200 g zemeņu;
  • 1 kivi mīkstums;
  • 1/4 TK zaļā matcha tējas pulvera vai spirulīnas.

Kokosriekstu pienu un banānus liek blenderī, sakuļ viendabīgā masā, atliek 150 ml masas, pārējai masai pievieno zemenes, sablendē, lej saldējuma gatavošanai paredzētos plastmasas trauciņos.

Lej blenderī 150 ml atliktās masas, pievieno kivi, matcha tēju vai spirulīnu un sablendē, lej trauciņos virs zemeņu masas. Liek saldētavā un sasaldē.

Mango saldējums

Foto: Privātais arhīvs

Sastāvdaļas:

  • 500 g saldēta mango mīkstuma.

Saldēta mango gabaliņus liek blenderī, sakuļ viendabīgā masā, liek deserta trauciņos un bauda.

Saldēti banāni zemesriekstu sviestā

Foto: Privātais arhīvs

Sastāvdaļas:

  • banāni;
  • zemesriekstu sviests.

Banānus nomizo, pārgriež uz pusēm, dāsni pārziež ar zemesriekstu sviesta kārtu. Šķīvi pārklāj ar foliju, foliju viegli ieziež ar eļļu. Banānus uzdur uz koka irbulīšiem, liek uz folija, pārslaka ar šokolādes mērci vai kausētu šokolādi un liek saldētavā sastingt.

Zemeņu un jogurta saldējums

Foto: Privātais arhīvs

Sastāvdaļas:

  • 400 ml bezpiedevu jogurta;
  • 500 g zemeņu;
  • 5 ĒK kļavu sīrupa.

Visas sastāvdaļas liek blenderī, sakuļ viendabīgā masā,tad salej zip-lock maisiņos un liek saldētavā. Kad masa sastingusi, to izņem no maisiņiem, liek virtuves kombainā un kuļ, līdz konsistence ir krēmīga, viendabīga. Liek trauciņos un pasniedz ar ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!