Foto: Shutterstock
Jaunā gada sagaidīšanai kā nevieniem citiem svētkiem piestāv dzirkstošais vīns un šampanietis – priecīgie, bezbēdīgie burbuļi. Taču arī svētku galds ir turpat! Kādu vīnu piemeklēt, lai ēdiens "nekonfliktētu" ar glāzēs salieto, jo, kā zināms, nesaderīgi pāri var sabojāt visas svinības?

Lūk, neliels špikeris ēdienu un dzirkstošā vīna saskaņošanai Jaunā gada svinībām, ja galdā likts:

Rasols un siļķe kažokā


Izvēlieties ļoti sausu "brutu", vislabāk "Blanc de Blanc" no "Chardonnay" saimes, iesaka specializētais portāls "WineStyle". Šis vīns būs labākais sabiedrotais šiem salātiem, jo ideāli sader ar visām to sastāvdaļām, bet vīna skābums bez problēmām tiks galā ar treknulīti majonēzi.

Garneļu salāti


Skatieties itāļu "Franciacorta" vai spāņu "Cava" virzienā – šie dzirkstošie vīni nepazaudēsies garneļu kompānijā. Tāpat tie ieteicami pie krabju salātiem.

Cepta vista


Galdā tiks likta kārdinoša, apbrūnināta cepta vistiņa? Lieciet tai blakus franču otru populārāko dzirkstošo vīnu pēc šampanieša – "Cremant". Ak vistiņai klāt nāk ogu mērce? Ne vārda vairāk – dzirkstošs "Rose" te būs īstais kompanjons!

Cūkgaļa


Ja svētku galda trumpis būs cūkgaļas cepetis, atrodiet veikalu vīna plauktos labu Elzasas "Cremant" no rīslingu ("Riesling") dzimtas. Jo arī pašā Elzasā šo vīnu tradicionāli pasniedz pie cūkgaļas ēdieniem. Un vietējie zina, ko dara (un ko dzer!).

Uzkodas


Nu, te var izvērsties, ja ir vēlme! Uzkodas ar lasi, klasiskā mocarella ar tomātu un baziliku, kā arī pastas salāti gribēs draudzēties ar "Franciacorta". Mandelēm, olīvām un hamonam piestāv spāņu "Cava". Kartupeļu čipši un popkorns? Lejiet glāzes brutu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!