Miltus pienā vai pienu miltos? Kā bez miksera iejaukt viendabīgu pankūku mīklu
Foto: Shutterstock

Katrs, kas reiz mēģinājis iejaukt pankūku mīklu, zina, ka, svarīgākais uzdevums ir panākt, lai tā ir viendabīga un zīdaini gluda. Ja virtuves ieroču arsenalā ir mikseris, tad šis darbiņš ir paveicams ātri un vienkārši, bet, ja pa ķērienam ir tikai putojamā slotiņa, karote vai dakša, tad mīkla nereti sanāk kunkuļaina. Kā rīkoties, lai izvairītos no šādas likstas?

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Izrādās, lai izvairītos no kaitinošajiem miltu kunkuļiem, svarīga ir secība, kādā sausās un šķidrās pankūku mīklas sastāvdaļas tiek liktas bļodā, skaidro "YouTube" kulinārijas kanāls "Eda so vkusom".

Pareiza pankūku mīklas iejaukšanas secība

Bļodā sakuļ olas ar sāli un cukuru. Pievieno pienu, ūdeni un iekuļ.

Citā bļodā ber miltus. Miltiem pielej 1/4 olu - piena masas un kārtīgi iemaisa. Ja nepieciešams, pievieno un iemaisa miltos vēl nedaudz šķidro masu, līdz iegūta bieza, viendabīga mīkla bez miltu kunkuļiem.

Ja pāris ēdamkarotes miltu aizstāsi ar kartupeļu vai kukurūzas cieti, mīkla būs vieglāk iejaucama, turklāt no tās gatavotās plānās pankūkas būs arī elastīgākas un, uz pannas apgriežot, neplīsīs.

Biezo mīklu lej bļodā pie atlikušās olu – piena masas. Pievieno eļļu vai kausētu sviestu un iemaisa, līdz mīkla ir viendabīga.

Un kādi ir tavi knifiņi ideālai pankūku mīklai? Neturi sveci zem pūra, padalies komentāros! Zemāk atradīsi receptes garšīgai pankūku svētdienai.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form