Foto: Shutterstock
Katrs, kas reiz mēģinājis iejaukt pankūku mīklu, zina, ka, svarīgākais uzdevums ir panākt, lai tā ir viendabīga un zīdaini gluda. Ja virtuves ieroču arsenalā ir mikseris, tad šis darbiņš ir paveicams ātri un vienkārši, bet, ja pa ķērienam ir tikai putojamā slotiņa, karote vai dakša, tad mīkla nereti sanāk kunkuļaina. Kā rīkoties, lai izvairītos no šādas likstas?

Izrādās, lai izvairītos no kaitinošajiem miltu kunkuļiem, svarīga ir secība, kādā sausās un šķidrās pankūku mīklas sastāvdaļas tiek liktas bļodā, skaidro "YouTube" kulinārijas kanāls "Eda so vkusom".

Pareiza pankūku mīklas iejaukšanas secība

::recepte::

Bļodā sakuļ olas ar sāli un cukuru. Pievieno pienu, ūdeni un iekuļ.

Citā bļodā ber miltus. Miltiem pielej 1/4 olu - piena masas un kārtīgi iemaisa. Ja nepieciešams, pievieno un iemaisa miltos vēl nedaudz šķidro masu, līdz iegūta bieza, viendabīga mīkla bez miltu kunkuļiem.

Ja pāris ēdamkarotes miltu aizstāsi ar kartupeļu vai kukurūzas cieti, mīkla būs vieglāk iejaucama, turklāt no tās gatavotās plānās pankūkas būs arī elastīgākas un, uz pannas apgriežot, neplīsīs.

Biezo mīklu lej bļodā pie atlikušās olu – piena masas. Pievieno eļļu vai kausētu sviestu un iemaisa, līdz mīkla ir viendabīga.

::!recepte::

Un kādi ir tavi knifiņi ideālai pankūku mīklai? Neturi sveci zem pūra, padalies komentāros! Zemāk atradīsi receptes garšīgai pankūku svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!