Foto: Shutterstock
Šī pamācība noderēs tiem, kas ar kāri lasa vai skatās videoreceptes, kur tiek gatavoti sātīgi un ļoti kārdinoši liellopa maltās gaļas burgeri. Kā to izdarīt pašam, iemācīs "Latvijas grilētāju apvienība".

Sātīga milžu burgera pagatavošanai pirmkārt vajadzēs grilu, kas labi iekurts. No piederumiem būs nepieciešama pudele un lāpstiņa burgeru uzlikšanai un noņemšanai no grila. Sastāvdaļas pavisam vienkāršas – liellopa gaļa, bekons, sēnes, sīpols, ķiploks, siers, sāls un pipari.

Sasmalcinātus ķiplokus pievieno maltajai gaļai kopā ar garšvielām. Maltās gaļas masu kārtīgi izmīca un izveido no tās divas lielas kotletes. Pēc tam ar pudeles palīdzību lielajā maltās gaļas plācenītī iespiež bedrīti. Bedrītēs ievieto mocarellu, apceptas sēnes un pārkaisa ar rīvētu sieru.

Burgerus pēc tam grilē apmēram 25-30 minūtes. Tad apgrilē burgera maizītes, apziež ar mērci un tām virsū liek lielo burgera kotleti. Ja pievārēsi šo burgeri, vari uzskatīt sevi par īstu burgeru ēšanas čempionu, jo tas ir patiešām apjomīgs!

Pagatavošanu soli pa solim skaties šeit:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!