Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gumijots steiks, sausas kotletes, cīpslaina karbonāde – nereti sapnis par gardu gaļas ēdienu beidzas ar pilnīgu izgāšanos un rezultātu, kas nešķiet baudāms pat tavam kaķim. Kas tad būtu jāņem vērā, lai nākamreiz, izvēloties, marinējot un gatavojot gaļu, tu izvairītos no muļķīgām kļūdām, ko mēdz pieļaut ne vien iesācēji, bet pat pieredzējušas saimnieces.

Piemēram, ja zini, ka sestdienā vai svētdienā vēlies cept vai grilēt kārtīgu liellopa, cūkas vai jēra gaļas gabalu, ar ko pietiktu visai ģimenei, iegādājies to jau piektdien. Vēlies noskaidrot, kādēļ? Izlasi šo padomrakstu, kas atklāj biežāk pieļautās kļūdas, gatavojot brangāka izmēra gaļas gabalus.

Domājot, ka kvalitatīvs gaļas gabals vien jau garantē ēdiena izdošanos, tu maldies, jo par to ir atbilstoši jāparūpējas. Gaļa jāizņem no ledusskapja vismaz 15–30 minūtes pirms cepšanas, jo gaļa, kas sasniegusi istabas temperatūru, cepsies daudz vienmērīgāk.

Vai zini, cik daudz eļļas un etiķa pievienot marinādei, lai nenomāktu gaļas garšu un nepadarītu to sīkstu. Šajā rakstā, kur uzskaitītas kļūdas, ko pieļaujam, marinējot gaļu, atradīsi precīzi aprēķinātu skābās marinādes proporciju, kā arī atbildi uz jautājumu, kad marinēšanas procesā pievienojama sāls, lai gaļa nekļūtu sausa un sīksta.

Lai tev vairs nekad nebūtu jānožēlo izniekotais laiks un nauda, pagatavojot gaļas ēdienu, kas gala rezultātā neattaisno uz sevi liktās cerības, iepazīsties ar biežāk pieļautajām kļūdām.

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!