Foto: Shutterstock
Kulināre un divu bērnu mamma Egita Žuka sociālajos tīklos nedēļu no vietas katru dienu rādīja savas ģimenes pusdienas. Ko tik nevar pagatavot no piecām vistas kājām!

Egita stāsta: "Sagribējās vistas zupu, bet ierasto vistas spārniņu nekur tuvumā nebija. Tā vietā veikalā par diezgan draudzīgu cenu atradās lielās vistu kājas – tās, kur šķiņķītis, stilbiņš un gabaliņš mugurkaula kopā. Nopirku divus kilogramus, kas ir piecas vistas kājas.

Jau dzirdu, kā kāds iepukst: "Kas tad tur ko ēst, tas man būtu divām dienām". Bet trīs mazēdājiem bija gana, lai sešas dienas nosegtu pa vienai ēdienreizei. Diezgan atvieglojoši, jo par vienu ēdienreizi mazāk domāšanas, "ko lai atkal pagatavo"."

Pirmā diena – zupa ar nūdelēm

Vārīju lielajā zaptskatlā, tāpēc buljona sanāca daudz, pietika gan šai zupai, gan vēl gandrīz trīs litrus noglabāju ledusskapī vēlākam laikam. Vienu vistas kāju saplucināju zupā.

Otrā diena – bērni gribēja makaronus

Viena vistas kāju sacepta ar burkāniem un sīpoliem, kopā ar garšvielām pasautēta tomātu sulā, sajaukta ar farfalle.

Trešā diena – čaklums mizot un cept kartupeļus

Viena vistas kāja sadalīta nelielākos gabalos un apcepta sviestā, klāt biezpiens ar krējumu un zaļumiem.

Ceturtā diena – pildītas plānās pankūkas

Viena vistas kāja samalta un apcepta ar vienu burkānu, smalki kapātu sīpolu, zaļumiem un pāris kausiņiem pataupītā buljona, lai pildījums sulīgs. Ar to pietika septiņu standarta izmēra pankūku pagatavošanai.

Piektā diena – dārzeņu zupa un atlikušās pankūkas

Katlā apcepti burkāni, kartupeļi, puķkāposta gabaliņi, zaļie zirnīši, kapāts apcepts sīpols – viss pārliets ar pusi no atliktā buljona, izvārīts mīksts. Pasniedzot zupu, zaļumi un krējums šķīvī. Klāt no ceturtās dienas atlikušās pankūkas. Apmēram 1,5 l palikušā buljona ielikts saldētavā citai slinkai reizei.

Sestā diena – vistas salāti

Beidzamā vistas kāja, āda noņemta, gaļa sasmalcināta. Vēl arī piecas cieti vārītas olas, kapāts sīpols, marinēti gurķi, viens vārīts burkāns, visu samaisa majonēzes mērcē (kā rasolam). Te, protams, salātus var pastiept garākus, pieliekot kaudzi vārītu kartupeļu, bet ļoti labi ir arī bez.

Egita Žuka saka: "Rudenī droši vien būs otrais "vistu nokrāsu" izlaidums, jo ne tuvu nejūtos izsmēlusi idejas maksimālā labuma izspiešanai no vārītas vistas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!