Neko nelaist zudumā! Produkti, ko mazās porcijās sasaldēt un izmantot vēlāk
Foto: Shutterstock

Par ogu un garšaugu saldēšanu, šķiet, runājam jau visu vasaru – tie ziemas krājumiem ir sarūpēti bagātīgi. Tomēr, prātīgi saimniekojot, no nepamatotas iznīcības paglābt var arī pārpalikumus – buljonu, eļļu, tomātu mērci, pusatvērtu konservēto pupiņu bundžu un ko tik vēl ne, atliek tos vien sasaldēt.

Saldējot produktus, lielākie ienaidnieki ir gaiss un mitrums – tie piesauc nevēlamu apsaldējumu, kas maisiņā sabērtās ogas vai saldējumu pārklāj ar ledus kristāliņiem. Lai no tā izvairītos, saldētava vienmēr ir jātur ļoti auksta. Jo ātrāk tajā ievietotais ēdiens sasals, jo labāk. Šķidrumus saldē ledus trauciņos, bet pēc tam sasalušos gabaliņus pārvieto uz polietilēna maisiņiem. Plastmasas trauciņos liktos produktus piepildi maksimāli pilnus, atstājot vien pus centimetru līdz centimetru brīvu vietu līdz vāciņam.

Source

Tasty

Tags

Produktu saldēšana Sarakstu karuselis Virtuves gudrības
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form