Foto: Shutterstock
Konservētas pupiņas ir manta, ko vērts turēt krajumā, jo tās ir īsts glābiņš dienās, kad nav laika, ko veltīt izsmalcinātiem kulinārijas šedevriem. Bet lietošanas ērtība nenozīmē, ka tamdēļ jācieš garšas īpašībām - gluži pretēji, mūsu apkopotie konservēto pupiņu ēdieni ir gardi, sātīgi un ātri pagatavojami, kārtējo reizi apliecinot, ka bieži vien ģenialitāte slēpjas vienkāršībā.

Veģetārais čili ar pupiņām un kukurūzu

Ziemas periodā jo īpaši cilvēkiem, kas neēd gaļu jeb veģetāriešiem, nereti ir krietni sarežģītāk izdomāt jaunas ierosmes gardām maltītēm. Veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā ideju maltītei bez gaļas - veģetāro čili ar pupiņām.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām

Foto: Vida Press
Ko darīt, ja kārojas tomātu zupu, bērni dīc pēc frikadeļu zupas, bet vīrs teic, ka sen sapņo par pupiņu zupu? Pareizi! Jāpagatavo tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām!

Lasīt vairāk

Burito ar cūkgaļu

Foto: Shutterstock
Burito ar cūkgaļu - kārtīgai pusdienu maltītei.

Lasīt vairāk

Vistas sacepums ar pupām spāņu gaumē

Foto: Vida Press
Nedaudz pikants un ļoti spēcinošs vakariņu variants, kad negribas ilgi stāvēt pie plīts. Cepta vista, pupiņas, paprika... un pats svarīgākais - beigās jāmazgā tikai viena panna!

Lasīt vairāk

Pupiņu, paprikas un gurķu ātrais sacepums

Foto: Shutterstock
Ātras un samērā lētas pusdienas vai vakariņas - ātrais pupiņu, paprikas un gurķu sautējums pannā. Ja vēlies, pievieno gaļu!

Lasīt vairāk

Minestrone - dārzeņu zupa ar pastu itāliešu gaumē

Foto: Shutterstock
Minestrone - dārzeņu zupa ar pastu, ir viena no retajām zupām, kas atridama tradicionālo itāliešu restorānu ēdienkartēs.

Lasīt vairāk

Tortilju kabatiņas ar spinātiem, dārzeņiem un pupiņām

Foto: Vida Press
Mēdz gadīties, ka pārtikas veikalā "iekrītam" uz akcijām un nopērkam kādu ēdienu, vēl nezinot, ko no tā pagatavot. Vismaz mūsu virtuvē tā mēdz iemaldīties tortiljas - meksikāņu "pankūkas", kuras pēc tam vēl labu brīdi gaida savu apēšanas reizi. Lūk, ideja, ko pildīt tortiljās, ja vēlies ko sātīgu, bet bez gaļas.

Lasīt vairāk

Tunča salāti ar pupiņām

Foto: mosfood
Ja ledusskapī ir koncervēts tuncis un pupiņas, vakariņas gatavas piecās minūtēs!

Lasīt vairāk

Ātrais dārzeņu sautējums ar tomātiem un pupiņām Toskānas gaumē

Foto: Vida Press
Gards dārzeņu sautējums itāliešu labākajās tradīcijās – fenhelis tā vien sauc pēc Toskānas un saules. Papildinājumā ar burkāniem, seleriju un tomātiem recepte liks siekalām saskriet mutē un pusdienās vai vakariņās pagatavot šo vienkāršo ēdienu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!