Foto: Shutterstock

Kas tad īsti ir "nice cream", par kuru jūsmo ēdienu blogeri un jaunu garšu atklājēji, bet kaislīgākie vegāni pazīst jau sen? Pavisam vienkārši, tas ir saldējums, kas pagatavots bez jebkādiem piena produktiem (tie aizvietoti ar mandeļu vai citu riekstu pienu), un šī saldētā deserta pamatā ir nekas cits, kā saldēti banāni. "Jauko krēmu" papildina ar dažādām ogām, kanēli, nedaudz vaniļas ekstrakta un kādu augli vai riekstiem. Pats labākais - tajā nav E vielu un citu kaitīgo sastāvdaļu.

Kā pareizi sasaldēt banānus, lai vēlāk no tiem pagatavotu saldējumu? Vispirms gataviem banāniem noņem mizu, pēc tam tos sagriež nelielos gabaliņos, tā lai no viena banāna sanāktu aptuveni pieci gabaliņi. Banānus liek saldējamā maisiņā vai traukā, kas paredzēts uzglabāšanai saldētavā, un sasaldē tos tik ilgi, līdz tie ir pavisam cieti.

Zane Gaisa, kura darbojas "Pupa for kids", un profesionālā ikdiena nesaistās ar kulināriju, "nice cream" kārumu ir īpaši iecienījusi un gatavo to regulāri. Zane iesaka saldētos banānus pirms saldējuma gatavošanas kādu mirkli atlaidināt (aptuveni piecas līdz desmit minūtes), lai pēc sablendēšanas saldējums padotos krēmīgs, biezs un zīdaini maigs. Gluži kā īsts saldējums. Viņa arī iesaka blendētajam kārumam pievienot visu, ko sirds kāro – kakao, ogas, riekstus un citas sastāvdaļas.

Garšas bagātināšanai banānu saldējumam var pievienot arī zemesriekstu sviestu, medu, šokolādes gabaliņus, ingveru vai kardamonu, mandeles un pat nutellu. Kas attiecas uz blendējamo ierīci – ar virtuves blenderi, kas piemērots dzērienu jaukšanai, ir jābūt uzmanīgam, jo tas nepieciešams pietiekami spēcīgs. Tāpēc labāk izvēlēties rokas blenderi, kura apakšā piestiprināt trauku ar spēcīgu plakano asmeni. Bet, iemīļotā banānu smūtija recepti vari pārvērst par saldējumu, ja svaigus banānus receptē nomainīsi pret saldētiem.

Iedvesmojoties no veselīgā našķa, vari pagatavot arī citus saldēto augļu un ogu saldējumus, vadoties pēc kādas Tasty.lv receptes!

Aveņu un banānu smūtijs (vai sorbets)

"Mana iecienītākā smūtija/sorbeta recepte sastāv tikai no četrām sastāvdaļām un ir pagatavojama piecu minūšu laikā, izmantojot virtuves kombainu vai blenderi," recepti iesaka bloga "Kikasvirtuve.lv" autore Kristīne Strazdiņa.

Lasīt vairāk

Zibenīgais mājas saldējums, kas gatavs divās minūtēs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tikai trīs sastāvdaļas un pāris minūtes laika - un mājās gatavots veselīgs kārums gatavs! Šī saldējuma burvība ir ne tikai atvēsinoši spirdzinošā garša, bet arī fakts, ka tam nav nepieciešama saldējuma gatavošanas ierīce, kā arī ilga saldēšana. Viss, kas nepieciešams - izejvielas un jaudīgs blenderis, kuram pa spēkam sasmalcināt sasalušas ogas. Ļoti garšīgs variants, kā iztukšot saldētavas krājumus pirms jaunās ogu sezonas!

Lasīt vairāk

Ātrais banānu saldējums no divām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Šī neticami vienkāršā un gardā banānu saldējuma recepte noderēs gan aizņemtām māmiņām, gan svaigēdājiem, gan svara vērotājiem. Gaisa temperatūras svārstības nenozīmē, ka par auksto kārumu ir jāaizmirst līdz nākamajai vasarai, jo ir daudz veidu, kā tu vari saldējumu izmantot arī gada vēsajos mēnešos: pildi to plānajās pankūkās, pasniedz ar siltu ābolu pīrāgu vai, ko tur daudz, vienkārši ņem lielo karoti un našķējies.

Lasīt vairāk

Ceptu plūmju saldējums

Foto: Shutterstock

Burvīgs augusta saldējums, kura garšas buķetē izceļas karamelizētās plūmes un medus.

Lasīt vairāk

Ķiršu saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nekas nav gardāks vasarā par aukstu, garšīgu saldējumu. Vēl jo vairāk, ja tas ir pašu taisīts, no sarkaniem un sulīgiem ķiršiem, veselīgā grieķu jogurta un nedaudz medus.

Lasīt vairāk

Fiksais ogu un jogurta saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viss, kas tev būs vajadzīgs šī saldējuma pagatavošanai – saldētas ogas, jogurts un nedaudz kļavu sīrupa. Īpaši gards tas būs, ja sajauksi vairākas ogas – pa drusciņai no saldētām zemenēm, mellenēm, ķiršiem vai upenēm.

Lasīt vairāk

Atspirdzinošais zemeņu un jogurta saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kas gan būtu vasara bez saldējuma! Kamēr vēl zemeņu laiks rit pilnā sparā, pagatavo šo zemeņu, jogurta saldējumu uz kociņa, lai iepriecinātu ne tikai sevi, bet arī mazākos kārumniekus.

Lasīt vairāk

Pašu gatavots jogurta saldējums ar avenēm

Foto: Vida Press


Atsvaidzinoša saldējuma recepte, turklāt deserts būs draudzīgs arī tiem, kas skaita kalorijas - atšķirībā no daudziem citiem mājas saldējumiem, šim saldā krējuma un piena vietā tiek izmantots bezpiedevu jogurts!

Lasīt vairāk

Persiku un banānu saldējuma kokteilis

Persiku un banānu saldējuma kokteilis jūs atveldzēs karstās vasaras dienās un sniegs nepieciešamo enerģijas lādiņu.

Lasīt vairāk

Dienvidu jūras smūtijs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īpaši tropisks un augļiem bagāts smūtijs, kurā satiekas krietna deva vitamīniem bagāto eksotisko augļu. Līdzās ierastajam banānam, kokteilī būs arī melone, papaija, marakujas mīkstums un grieķu jogurts.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!