No 'Alfredo' līdz pesto – klasiskās pastas mērces, kuras jāprot pagatavot
Foto: Shutterstock

Ja franču kulinārijā ir piecas pamata mērces, kuras ikvienam pavāram jāprot pagatavot, tad tikai zīmīgi, ka arī itāliešiem ir savas. Un tā nebūtu Itālija, ja mērču pamatuzdevums nebūtu papildināt gardās pastas maltītes.

norāda špikeris, nūdelēm derēs vieglas mērces, spageti draudzēsies ar olīveļļas mērcēm, bet izteikti biezie makaroni (linguine, tagliatelle) vislabāk garšos ar sātīgajām dārzeņu un gaļas mērcēm. Ātrās maltītēs to var papildināt ar svaigo bazilika pesto. Ja gribas ko pavasarīgāku, tad īstais variants būs "primavera" mērce. Bet, ja mājas gardēžu vidū iecienīta absolūta itāliešu restorānu klasika, tad vērts apgūt "Alfredo" mērces pagatavošanu. Svarīgākais, ko der atcerēties – vērts sekot gan pagatavošanas gaitas instrukcijām, gan mazliet improvizēt. Jo visgardākā būs tā maltīte, kurā ielikta mīlestība pret ēst gatavošanu!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form