Foto: Shutterstock
Veselīgāki par parastiem balto miltu cepumiem, kraukšķīgāki un aromātiski – tādi ir ideālie auzu pārslu cepumi. Pat ja nav nācies šos garšīgos našķus uzcept pašam, ir pienācis pēdējais brīdis to pamēģināt, jo mājās cepti auzu pārslu cepumi garšos debešķīgi. Lai viss izdotos, kā nākas, apkopojām dažas vērtīgas viltības, kas palīdzēs, lai cepumus pagatavotu pēc jebkuras noskatītās receptes.

Viena no lietām, kas var ievērojami uzlabot auzu pārslu cepumus, ir kviešu miltu neizmantošana. Tā vietā samal kafijas dzirnaviņās pašas auzu pārslas smalki jo smalki un iegūsi auzu miltus. Lai gan cepumus var cept tikai no auzu pārslām, mīklu kopā palīdzēs saturēt smalkāk samaltie milti.

Lai auzu pārslu cepumi būtu kraukšķīgāki, pašas auzu pārslas pirms mīklas gatavošanas apgrauzdē neilgu brīdi cepeškrāsnī (15 minūtes 180°C) vai uz pannas. Grauzdēšanai gan neizmanto absolūti nevienu taukvielu – pannām jābūt sausām un tīrām.

Mīklai paredzēto sviestu un olas noturi istabas temperatūrā. Turklāt sviestu ar cukuru sakul ļoti gaisīgu. Tas tikai panāks to, ka mīkla labāk sajauksies un cepumi būs gardāki. Izteiksmīgākai garšai, ja izmanto vaniļu vai šokolādi, mīklai pievieno arī šķipsniņu jūras sāls – tas vēl vairāk izcels cepumu garšu. Ievēro arī to, ka mitrās un sausās sastāvdaļas nepieciešams sajaukt atsevišķi un tikai beigās visu iecilāt vienā lielā masā. Svarīgi ir arī mīklu nepārmaisīt, jo tad cepumi būs ļoti cieti.

Ja auzu pārslu cepumiem pievieno šokolādes gabaliņus vai rozīnes, tad šīs abas sastāvdaļas mīklai pievieno pašās beigās. Kad mīkla pagatavota, noturi to kādu laiciņu ledusskapī. Pēc tam auksto mīklu savirpini nelielās bumbiņās (2–3 cm) un saliec uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Ļoti svarīgi ir mīklu izvietot ar lielām atstarpēm, citādi cepumi saplūdīs kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!