Foto: Shutterstock
Ēst gatavošana var būt gan zibenīgs process, gan vairāku stundu darbošanās ap plīti un cepeškrāsni. Pat ja liekas, ka tās dažas minūtes, ko pavadi sutinot dārzeņus pannā nav nekas traks, sasummējot kopējo gatavošanas laiku, ir skaidrs – uz kaut ko var ietaupīt. Lūk, daži padomi, kā ar nelielu pietāti vari kļūt veiklāks ēst gatavotājs!

Viena no lietām, kas palīdzēs ātrāk gatavot – liela un sekla panna. Izvēloties lielāku un seklāku pannu, produkti ne tikai izklāsies plašāk, bet arī panna nebūs tik pārbāzta. Līdz ar to viss apcepsies īsākā laikā.

Tāpat vajag sadraudzēties ar mikroviļņu krāsni. Tajā var ne tikai uzsildīt vakardienas kartupeļus vai uztaisīt popkornu. Piemēram, mikroviļņu krāsnī dārzeņus var tvaicēt krietni veiklāk, nekā uz plīts. Mikroviļņu krāsnī vari arī izvārīt rīsus, visu laiku nevaktējot katliņu, un pat sagatavot kāpostu, lai varētu taisīt tīteņus.

Foto: Shutterstock

Griez dārzeņus un gaļu sīkākos gabaliņos – tādā veidā tie pagatavosies krietni ātrāk, nekā tad, ja produkti būs sagriezti lielos gabalos, kas gatavosies nevienmērīgi, iesaka vietne "Msn.com". Ja minūtēm ilga sīpolu, burkānu un kartupeļu kapāšana nesagādā prieku – notraus putekļus no virtuves kombaina un izpēti, kādi asmeņi tam pieejami. Bieži vien skaistos salmiņos sagrieztus dārzeņus vari iegūt tieši ar šīs ierīces palīdzību.

Izmanto gaidīšanas laiku lietderīgi – ja tev ir jāapgrauzdē maize cepeškrāsnī pusstundu, kamēr vari sākt ķerties pie nākamajiem receptes soļiem, gaidīšanas laikā ķeries klāt jau pie citiem sīkajiem darbiņiem. Piemēram, sakapā sīpolus vai citus dārzeņus, izkausē sviestu, vai vienkārši saliec visus produktus tā, lai tie būtu gatavi bēršanai katlā vai likšanai cepamtraukā.

Neaizmirsti par multikatlu. Atceries to lielo elektrisko katlu, kuru tev tā vajadzēja, jo tas bija aktuālākais jaunais gadžets? Ja mājās ir multikatls, izmanto to lietderīgi – tajā vari salikt visas nepieciešamās sastāvdaļas jau no rīta, lai vakariņās baudītu plovu vai kādu citu multikatlā vienkārši pagatavojamu maltīti. Tādā veidā tiklīdz, kā atgriezīsies mājās no darba, tevi sagaidīs vakariņas. Padomus, ko gatavot, vari smelties "Cāļa" forumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!