Lai gan tev noteikti zināmi daudzi laika pārbaudi izturējuši ātras un ērtas ēdienu gatavošanas paņēmieni, vienmēr iespējams izmēģināt kaut ko jaunu. Prasmīgi pavāri bieži nāk klajā ar pavārmākslas viltībām, kas daudzus darbiņus ļauj paveikt vieglāk. Uzzini, kā ietaupīt laiku virtuvē, izmantojot vienkāršus gatavošanas padomus un trikus.

Plaucētas olas mafinu veidnē

Maigs baltums, kas slēpj šķidru dzeltenumu – bez čaumalas gatavota, plaucēta ola Benedikta gaumē ir īpaši elegants ēdiens vēlās brokastīs. Tomēr to pagatavošana bieži ir sarežģīts process, jo mazas neprecizitātes dēļ dzeltenums var izplūst.

Talkā nāks mafinu veidne. Ielej katrā formas iedobumā karoti ūdens, ieliek olu un cep 180°С temperatūrā 10 līdz 13 minūtes. Rezultāts? Daudz lieliski pagatavotu plaucētu olu, ar kurām pacienāt ģimeni.

Kūka krūzītē

Lai ietaupītu laiku, gardu desertu var pagatavot krūzē mikroviļņu krāsnī. Daudzi iecienījuši šo triku, jo tas palīdz kontrolēt arī apēstās porcijas. Vajadzēs mikroviļņu krāsnī karsējamu krūzīti, karoti un nedaudzas sastāvdaļas, lai pagatavotu, piemēram, sarkanā samta kūku pēc šīs receptes.

Izmēģini sarkanā samta kūku krūzē – recepte

Šo desertu var pagatavot ļoti ātri, un tas izdodas tiešām gards. Sagatavošanai vajadzēs 5 minūtes, bet cepšanai 2 minūtes. Šādā porcijā ir 279 kilokaloriju.

Sastāvdaļas 1 porcijai

  • 2 ēdamkarotes sīku šokolādes skaidiņu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes sakulta krēmsiera
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1/2 tējkarote sarkanās pārtikas krāsas

Krēmam

  • 1 ēdamkarote sakulta krēmsiera
  • 1 tējkarote konditorejas cukura
  • 1 tējkarote piena

Pagatavošana

Šokolādes skaidiņas un sviestu sakarsē gatavošanai mikroviļņu krāsnī piemērotā kafijas krūzē (režīms HIGH) 30 sekundes vai kamēr izkūst. Samaisa. Pievieno pārējās sastāvdaļas, rūpīgi samaisa.

Karsē (HIGH) 45 sekundes līdz 1 minūtei vai kamēr centrs izskatās gandrīz gatavs. Pirms pasniegšanas ļauj 5 minūtes pastāvēt.

Pa to laiku pagatavo krēmu, sajaucot krēmsieru un cukuru viendabīgā masā. Iemaisa pienu. Ar iegūto masu rotā krūzīškūku.

Mērtrauku izsmidzināšana ar eļļu

Tā kā grūti precīzi porcijās sadalīt lipīgas vielas, piemēram, zemesriekstu sviestu vai medu, triks ir vispirms izsmidzināt mērīšanas piederumus ar cepamo eļļu. Bonuss: tīrīšana būs pavisam vienkārša!

Viegla ķiploku mizošana

Kad jānomizo lielāks daudzums ķiploku, var likt lietā šādu triku, lai pasargātu rokas no ķiploku aromāta un process būtu ātrāks. Ieliek ķiplokus burkā ar vāciņu un spēcīgi sakrata. Papīram līdzīgā, plānā miziņa viegli atdalīsies.

Granātābolu lobīšana ūdenī

Sēklu izņemšana no svaigiem granātāboliem ir ķēpīgs darbiņš. Taču, iegremdējot sagrieztus augļus ūdenī, var viegli savākt sēklas, kas uzpeldēs virspusē, bet visa iztecējusī sula un mīkstums paliks bļodā.

Ķirštomātiņu un vīnogu griešana

Šķēlītēs vai uz pusēm sagriezt ripojošus, mazus ķirštomātiņus vai vīnogas nav viegli. Par laimi, to var paveikt vienā piegājienā, ja mazos tomātus saspiež starp diviem vienāda izmēra plastmasas vāciņiem vai šķīvjiem un ar nazi veic vienu paralēlu griezumu starp tiem.

Lai brūnais cukurs nesaliptu

Ja brūnais cukurs salipis cietā klucī, nav jāķeras pie āmura, ja maisiņā kopā ar to uzglabā miniatūru zefīru, kas palīdzēs saglabāt cukura mitrumu.

Kāpēc sasaldēt gaļu pirms griešanas

Ja vēlies izveidot ļoti plānas liellopa gaļas strēmelītes vai plāni sagriezt vistas gaļu cepšanai uz pannas ar dārzeņiem, viens no virtuves trikiem ir vispirms gaļu ielikt saldētavā vismaz uz 15 minūtēm. Pēc tam to būs viegli sagriezt ideālās šķēlēs nesamīcot.

Rīsu vārītājs ne tikai rīsiem

Rīsu vārītājā var ātri pagatavot arī makaronus, zupas, čili un sautējumus, pupiņas un zirņus.

Triks brūnai vistiņai

Lai vistiņa cepeškrāsnī apceptos brūna, bet tai pievienotie dārzeņi izceptos sulīgi, var to novietot uz apaļas, augstas kēksu formas. Tādējādi cālis iegūs zeltainu, kraukšķīgu garoziņu, bet buljons satecēs dārzeņos, padarot tos īpaši gardus.

Šos padomus iesaka bloga "Dzīvei.lv" veidotāji. Izmēģini arī citus trikus, ko atradīsi blogā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!