Padomi iesācējiem: kas jāievēro, lai lasi nepārceptu un tas vienmēr izdotos sulīgs
Foto: Shutterstock

Tie, kas modri seko veikalu akciju piedāvājumam, kā likums, pirmie pamana, ka atkal pienācis brīdis, kad naski jāauj kājas, jāatbrīvo vieta ledusskapī un jādodas izvēlēties brangāko akcijas lasi. Kad kārotais guvums atnests mājās, un pirmā sajūsma noplakusi, rodas jautājums – ko iesākt ar milzīgo lomu? Lasis ir ļoti garda un trekna zivs, kuru var pagatavot tik dažādos veidos. Īpaši gards ir cepts lasis. Lai lasis izceptos nepārspējami sulīgs, aromātisks, maigs un mutē kūstošs, ņem vērā mūsu vienkāršos, bet noderīgos ieteikumus.

Gatavojot brango lomu, nenāks par ļaunu paturēt prātā Mārtiņa Rītiņa leģendāro teicienu, ka: "Nekas, pilnīgi nekas nevar būt sliktāks par pārceptu zivi!"

Par laimi, ir vairāki paņēmieni, kā panākt, lai lasis gan pannā, gan cepeškrāsnī ceptos vienmērīgi un lielākā gabalā neveidotos pārceptas vietas, vidum paliekot jēlam. Tālāk stāstīsim, kā pareizi cept lasi, lai tas izdotos nepārspējami sulīgs, un atklāsim, kādas ir labākās piedevas, ko izvēlēties maigās laša gaļas papildināšanai, lai nenomāktu šīs zivs delikāto aromātu.

Kādas piedevas izmantot, cepot lasi

Padomi iesācējiem: kas jāievēro, lai lasi nepārceptu un tas vienmēr izdotos sulīgs
Foto: Shutterstock

Izmanto zaļumus un ceptais lasis iegūs debešķīgu aromātu. Turklāt zaļumi nenomāc tik patīkamo, dabīgo laša garšu. Tu vari izmantot jebkurus zaļumus, kas tev garšo. Sakapā tos, pielej nedaudz olīveļļas un citronu sulu un ierīvē lasi. Lai pagatavotu atsvaidzinošu marinādi lasim minūtes laikā, izmanto blenderi. Te atradīsi gremolatas recepti - tā ir svaiga pētersīļu-citronu un ķiploku marināde, ko vari izmantot arī laša pasniegšanai. Tev mājās nav zaļumu? Izmanto pesto, ideāli!

Izmanto rīvmaizi un ceptais lasis būs īpaši sulīgs, jo cepšanas laikā izveidosies zeltaina garoziņa, neļaujot zivij zaudēt sulīgumu. Vispirms iemērc lasi sakultā olā vai majonēzes un sinepju mērcē, pēc tam sakultā olā, apviļā rīvmaizē un cep uz pannas, līdz veidojas zeltaina garoziņa. Ja vēlies, sajauc rīvmaizi ar kapātiem zaļumiem, rīvētu cieto sieru vai dažādām garšvielām.

Izmanto sviestu vai zaļumu sviestu. Ikviens ēdiens kļūst īpaši gards un aromātisks, ja tam pievieno kaut nedaudz sviesta. Pēc tam, kad lasis ir izcepts, liec uz tā gabaliņu sviesta, pasniedz. Sviestam kūstot, aromāti kļūs riekstaini un īpaši vilinoši.

Izmanto skābu krējumu vai bezpiedevu jogurtu. Iemaisi krējumā kapātas dilles un pārlej pāri ceptam lasim. Mērce izcels laša gaļas maigumu, piešķirs ēdienam papildus sulīgumu un veidos nevainojamu garšas buķeti. Ne velti skābā krējuma mērce ir viena no klasiskajām laša piedevām. Tu krējumā vai jogurtā vari iemaisīt arī kariju, kapātus lociņus, pētersīļus. Eleganti!

Izmanto marinādi un kādu brīdi pirms cepšanas lasi izturi tajā. Ja marinādei pievienosi nedaudz medus, kļavu sīrupu vai cukuru, tad cepoties lasis karamelizēsies un iegūs skaistu, brūnu garoziņu. Marinādei pievieno jebkādas garšvielas vai garšaugus, kuri tev ir patīkami un laša gaļa pusstundas laikā sasūksies brīnišķīgos aromātus. Ja lasi cep cepeškrāsnī, pēc kāda brīža vēlreiz nosmērē ar marinādi laša gaļu, lai garšas būtu vēl intensīvākas.

Lasi tālāk un uzzini, cik ilgi jācep laša steiki, kas jāņem vērā, cepot cepeškrāsnī gabalos nesadalītu lasi, lai tas izdotos sulīgs, kā izcept lasi sāli un citus noderīgus knifus.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Pregnancy widget logo Pregnancy widget logo
Aprēķināt
Norādi pēdējo mēnešreižu
pirmo dienu
Kļūda!
Lūdzu, norādiet korektu
datumu pagātnē.
Tasty iesaka