Foto: Shutterstock
Grils paredzēts tikai gaļas, zivju, dārzeņu un augļu grilēšanai, vai ne? Šāda nostāja ir maldīga – to pierāda grilēšanas entuziaste Jolanta no "Latvijas Grilētāju apvienības". Izrādās, uz grila restītēm var pagatavot arī ļoti gardu augļu un ogu kobleru jeb sacepumu ar drumstalu virskārtu. Kā to izdarīt?

Vispirms noteikti jāsagatavo grils un neliels folija trauks, kur gatavot desertu. Nepieciešama būs arī alumīnija folija sloksne. Kamēr ogles grilā izdeg, sagriež augļus un ogas – zemenes, rabarberus, nektarīnus vai persikus.

Sagrieztajiem augļiem pievieno cukuru, kartupeļu cieti un garšvielas. Visu kārtīgi apmaisa un saber nelielajā folija formā, kuru apsedz ar folija sloksni. Tad kobleru uzliek grila restītēm un grilē zem vāka 20-25 minūtes, lai augļi un ogas sasulotos.

Kamēr koblers grilā gatavojas, pagatavo drumstalas. Tām būs nepieciešams sviests, saberzti cepumi un milti. Ar rokām sviestu ieberž sausajās sastāvdaļās. Kad koblera augļi gatavi, ar nazi nogriež folija virskārtu un pārber tiem drumstalas. Kobleru uz grila zem vāka gatavo vēl 10-15 minūtes, līdz drupačiņas izcepušās.

"Tasty" padoms: gatavo kobleru pasniedz ar kādu auksta saldējuma bumbiņu vai porciju putukrējuma. Tā deserts būs vēl jo gardāks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!