Foto: Shutterstock
Varbūt tu kaut ko esi jau dzirdējusi par pankūku "mākslu", kas pēdējā laikā kļuvusi tik populāra interneta vidē? Varbūt arī tu vēlies pamēģināt izcept kādu mākslas pankūku? Piedāvājam dažus padomus, kā spert pirmos soļus pankūku "mākslā".

Mīklas sajaukšana divās krāsās
Pieredzējuši meistari veikli operē ar pankūku mīklām vairākās krāsās, tās var būt 4 - 5 dažādos toņos. Iesācējam tas var izrādīties samērā grūts uzdevums. Tādēļ, uzsākot pirmos mēģinājumus zīmēšanā ar pankūku mīklu, izmanto tikai divas krāsas. Daļu mīklas iekrāso nedaudz ar kakao pulveri. Tādējādi tev būs mīkla ar kuru zīmēt ārējās līnijas, bet ar gaišāko mīklu varēsi aizpildīt laukumus starp tumšākajām līnijām.

Kontūras zīmēšana
Pieredzējuši pankūku mākslinieki zīmēšanai izmanto īpašas plastikas pudelītes ar smailu uzgali. Bet kuram amatierim gan tādas ir mājās? To vietā tu vari lietot dekorējamā krēma spiežamo tūtu vai vienkārši plastmasas maisiņu, kuram nogriež vienu stūri. Nenogriez stūri pārāk lielu, jo tad mīkla gāzīsies ar joni un atkal nevarēsi kontrolēt līniju.

Zīmējuma izvēle
Sāc ar ļoti vienkāršiem zīmējumiem, kuriem nav daudz detaļu. Iesākumā ir ļoti grūti manipulēt ar mīklu, lai pankūka nebūtu beigās sadegusi vai kāda detaļa nebūtu pārāk jēla. Vienkāršas formas ir ziediem, saulei, tauriņiem, burtiem, bērnišķīgiem dzīvniekiem. Tumšo kontūru uzzīmē ar maisiņa palīdzību, bet gaišos laukumus aizpildi ar karotes palīdzību.

Pankūkas apgriešana apkārt
Reizēm visgrūtākais uzdevums ir pankūkas apgriešana apkārt. Izmanto lielu, platu un samērā plānu lāpstiņu, tad šis darbiņš būs daudz vieglāk padarāms. Reizēm apgriešanu var ierobežot arī pārāk šaura panna, tādēļ mācīšanās procesā izmanto arī lielāku pannu, nekā parasti cepot pankūkas.

Noskaties video, kā to dara pieredzējuši zīmētāji:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!