Foto: Shutterstock

Banāni ir vieni no tiem augļiem, kas pat iegādāti ne tie gatavākie, dažu dienu laikā būs pašā laikā. Ja esi nokavējis to brīdi, kad banāni vēl ir stingri, bet pēc nomizošanas paveras jau ļoti mīksts un brūns auglis, noderēs receptes no ''Tasty'' krājumiem, kur tieši šādi banāni būs tie piemērotākie.

Vēl stingri banāni būs piemēroti smūtijiem, augļu salātiem, ievārījumiem, dekorēšanai, bet ir receptes, kurās tieši pašķidrāka banānu putriņa būs labāka. Ja esi iecienījis kādu recepti, kur vajag jau nogatavojušos banānus, noderīgs būs šis padoms, kā šo procesu paātrināt.

Kas attiecas uz padomiem, kā likt lietā jau nogatavojušos banānus, nevar nepieminēt saldo maizi. Mīksti banāni vajadzīgi arī pankūku gatavošanai un citu mīklu pievienošanai, tāpēc nesmādē nobrūnējušos augļus, bet pagatavo kaut ko no tiem. Putriņā samīcīti banāni piešķirs ļoti labu garšu auzu pārslu cepumiem, atsevišķos mafinos arī derēs tieši pārgatavojušies banāni, to pašu var teikt par krēmiem un pat saldējumu, bet receptēs, kur vajadzīgas glītas banānu šķēlītes, piemēram, kūkas, plātsmaizes, pārgatavojušies augļi nebūs vēlami.

Tikai trīs sastāvdaļas – pankūkas bez miltiem

Foto: DELFI

Pankūkas, pankūkas, pankūkas! Kuram gan tās negaršo? Bet reizēm nākas palauzīt galvu – piemēram, ja kādam ēdienkartē liegti milti. Labā ziņa – tādēļ nav jāatsakās no šīs brīnišķīgās brīvdienu rīta baudas! Internetā atradām recepti pankūkām, kuru pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas, turklāt to sastāvā nav ne miltu, ne cukura! Nekavējāmies izmēģināt, izbaudījām un tagad iesakām arī citiem!

Lasīt vairāk

Zibenīgais banānu un kakao saldējums jeb 'nice cream'

Foto: DELFI

Tie, kuri mēdz sekot līdzi dažādiem kulinārajiem blogiem un sociālu tīklu profiliem, zinās, kas ir "nice cream" jeb sasmalcinātu saldēto banānu krēms. Ja nē, pēdējais laiks iepazīties, jo "naiskrīms" patiesi ir kas dievīgs svelmainā vasaras dienā – maigs, atvēsinošs un ļoti, ļoti garšīgs. Ja neskaita saldēšanas laiku, kārums būs gatavs 5-10 minūtēs.

Lasīt vairāk

Klasiskā banānmaize

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Banānmaizei vai kēksam ar banāniem ir ļoti daudz variāciju. Šī recepte ir ļoti klasiska un sviesta kēksa mīklu aromatizē tikai ar banāniem. Tā kā banāni ir saldi, banānmaizei pievieno daudz mazāk cukura nekā citām kēksu mīklām.

Lasīt vairāk

Banānu un zemesriekstu sviesta ātrais saldējums

Foto: Shutterstock

Saldēto banānu krēmu jeb "nice cream" var itin viegli pagatavot. Atliek vien pievienot papildu sastāvdaļas izteiksmīgākai garšai un saldēto banānu krēms būs gatavs dažās minūtēs. Pats jaukākais – banāni ir tik saldi, ka krēmam nevajadzēs cukuru.

Lasīt vairāk

Pārgatavu banānu mafini

Foto: Shutterstock

Jauka aktivitāte kopā ar bērniem - pārgatavu banānu mafinu gatavošana.

Lasīt vairāk

Fiksās banānu pankūkas brīvdienām

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojamas pankūkas tikai no trim sastāvdaļām – banāna, kviešu miltiem un olas. Norādītās sastāvdaļas būs tieši trim lielām pankūkām brokastīm vienai personai.

Lasīt vairāk

Banānmaize ar datelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīga un salda banānmaize, kuras viducī paslēpušās saldās dateles. Ideāli garšos kopā ar kādu glāzi piena, tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Maigs banānu uzputenis ar saldo krējumu

Foto: Shutterstock

Gards banānu uzputenis ar saldo krējumu.

Lasīt vairāk

Melleņu - banānu maize

Foto: Shutterstock

Īpaši garda melleņu - banānu maize.

Lasīt vairāk

Banānu mafini

Foto: Shutterstock

Vienkārši un ātri pagatavojami banānu mafini.

Lasīt vairāk

Mazās banānu kūciņas - veselīgs našķis bez cukura

Foto: Shutterstock

Jāierobežo cukura patēriņš! Šis ieteikums nerada pārsteigumu, tas regulāri izskan gan medijos, gan sarunās ar kolēģiem, gan arī ģimenē. Bet kā lai to izdara? Ik pa laikam rodas vēlme panašķēties ar kādu šokolādi vai kūciņu.

Lasīt vairāk

Šokolādes, banānu un biešu kūka

Interesanta šokolādes kūka ar bietēm un banāniem. Recepti piedāvā Raimonds.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!