Foto: Shutterstock
Kad atskatīsimies uz iemūžinātajiem ceriņu ziediem, tā vien gribēsies attīt laiku atpakaļ un vēlreiz iesmaržot dievīgo pavasara smaržu. Diemžēl virtuāli ceriņu smaržu nesajust, taču ir vēl labāks paņēmiens, kā vēlākos mēnešos atkal izbaudīt šo pavasara burvību – pagatavojot aromatizētu ceriņu cukuru!

Nē, tas nebūt nav paredzēts kā skrubis ķermeņa attīrīšanai (kaut gan var arī to izmantot tā). Cukurs salikumā ar ceriņu ziediem ne vien smaržos pēc pavasara, bet arī garšos pēc tā, tāpēc pagatavoto veikumu varēs likt lietā dažādu konditorejas izstrādājumu gatavošanā vai vienkārši pievienot zāļu tējai, tādējādi iegūstot vēl neparastākas garšu nianses.

Ceriņu cukura pagatavošana nebūt nav lielā māksla. Kā skaidro ''Honest Cooking'', atliek vien saplūkt svaigus, nebojātus ceriņu ziedus, sarūpēt cieši aizveramu trauku un cukuru. Atkarībā no tā, cik daudz pievienosi ceriņu ziedus cukuram, arī veidosies izteiktā garša un smarža. Saber burciņā ziedus, pārber tos ar cukuru, aizver trauku un rūpīgi sakrati. Dažu dienu laikā ziedi izdalīs smaržu un to veiksmīgi uzņems cukurs, un tad to vajadzētu izsijāt no ziediem, lai tie nesāk bojāties. Ļauj ziediem būt sajauktiem ar cukuru un glabāties kopā vismaz nedēļu, un tad tos izsijā vai ar karoti izlasi. Cukurs arī pēc ziedu izņemšanas saglabās smaržu un garšu.

Ceriņu cukurs lieliski iederēsies trauslo smilšu cepumu cepšanā, tāpat arī gaisīgās biskvīta kūkas, putukrējums vai kāds kokteilis iegūs patīkamu garšas niansi. Gatavo ceriņu limonādi, pievieno cukuru saldējuma masai, pārber ar to smalkmaizītes pirms cepšanas vai vienkārši izmanto tējas dzeršanas rituālos. Vēl ceriņi nepārprotami labi savu burvību pierādīs, pagatavojot no tiem sīrupu – recepti meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!