Perfektas lazanjas noslēpumi
Foto: Shutterstock

Gardā un daudzveidīgā lazanja, kuru var izcept gan ne visai glītu, bet tomēr garšīgu, gan glītu un joprojām garšīgu, gan protams, izcilu. Tikai jāzina daži noslēpumi. Ar tiem dalās portāls Epicurius.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Izmanto nevārītas lazanjas plāksnes


Portāla autori veica īpašu eksperimentu, lai salīdzinātu svaigās un mīkstās lazanjas plāksnes, apvārītas sausās plāksnes un nevārītas sausās plāksnes. Vislabākais rezultāts tika iegūts ar nevārītajām plāksnēm. Tās lazanjā ir vissaturīgākās, pārējās kļūst pārāk mitras un jūk laukā. Izņēmums būtu augšējā plāksne, ja tā netiek bagātīgi aplieta ar mērci. Tad tā noteikti pirms tam viegli jāapvāra, citādi krāsnī izkaltīs un būs cieta.

Maltās gaļas mērcei izmanto jēlo desiņu masu


Šāda gaļa ir ļoti gudra izvēle un neticami veiksmīga alternatīva, ja nevēlies pirms tam veltīt pusi dienas klasiskās Boloņas mērces gatavošanai. Desiņu gaļai ir sabalansēta garša, un no tās var ātri pagatavot maltās gaļas mērci.

Lazanja iegūs, ja izmantosi svaigu mocarellas sieru


Daudzās lazanju receptēs noslēdzošā kārtā ir rīvētas mocarellas siera skaidiņas. Veikalos ir nopērkams sausais mocarellas siers un klasiskais mocarellas siers sūkalās. Veicot eksperimentu lazanju salīdzināšanai, pārliecinoši vinnēja lazanja ar svaigās mocarellas skaidiņām.

Lazanjās ar rikotu izmanto Parmezāna siera piedevu


Ja cep lazanju ar rikotu, noteikti pievieno Parmezāna siera skaidiņas un baziliku. Kopā ar rikotu visu sablendē, lai veidojas vienmērīgi sajaukusies masa un fantastiskā garšas saderība būtu jūtama katrā kumosā.

Pārdomāti izvēlies dārzeņus


Daudzās receptēs lazanjas kārtojumā tiek izmantoti arī dārzeņi. Nebūtu ieteicams izmantot pārāk ūdeņainus dārzeņus, piemēram, kabačus. Kad lazanja būs gatava, tie būs pārvērtušies par švammei līdzīgu masu. Izmanto dārzeņus, kas nedod papildu šķidrumu lazanjas kopējā mērcē, "neappludini" lazanju. Ja izmanto dārzeņus, kurus pirms pievienošanas plaucē, piemēram, spinātus, tad tiem rūpīgi nospied ūdeni un tikai tad pievieno lazanjas pildījumam.

Piedāvājam desmit lazanjas receptes, izvēlies sev vispiemērotāko un pagatavo bagātīgas vakariņas!

Array ( [id] => 45045794 [title] => Ravioli lazanja [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Man ļoti garšo lazanja, tomēr, runāsim atklāti, tās pagatavošana prasa ļoti daudz enerģijas. Pasta, mērce, pareizā rikotas un mocarellas proporcija - lai rezultāts nebūtu pārāk sauss vai, gluži pretēji, pārāk sulīgs... Teikšu, kā ir. Tas ir nogurdinoši. Lai arī debešķīgi gardi. Un tad, kādu vakaru, kad vakariņās baudījām brīnišķīgus ravioli, man pēkšņi atausa gaisma. Pasta. Rikota. Mērce. Atliek vien mocarella un stūrains cepamtrauks, lai neticami vienkārši pagatavotu nedaudz citādu lazanju. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/ravioli-lazanja.d?id=45045794 [publish_date] => 2014-10-02 10:33:15 [picture_alt] => Ravioli lazanja [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g4.delphi.lv/images/pix/659x295/hh0I3bTQxuw/ravioli-lazanja-45045846.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/X5eAdgegXJE/ravioli-lazanja-45045848.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/TMGH5Ul2IWY/ravioli-lazanja-45045844.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/R_6YPhQYmvY/ravioli-lazanja-45045844.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/tOO_bzoKU1s/ravioli-lazanja-45045844.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/FzvEF4InyIQ/ravioli-lazanja-45045842.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Ravioli lazanja 

(1)
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form