Foto: Shutterstock
Ja līdzās miltu pakām, graudaugu iepakojumiem glabājas kukurūzas putraimi, kas tā arī nav iemantojuši uzticamu vietu ikdienas ēdienkartē, pēdējais laiks iepazīties ar tik dažādajiem šī produkta pielietošanas veidiem.

Pirmo pieredzi kukurūzas putraimu pielietojumā vajadzētu gūt, pagatavojot krēmīgo putru. Turklāt tai var būt gan salda, gan sāļa garša. Vārot to pienā, pievienojot šķipsnu vaniļas cukura un pasniedzot ar saldām piedevām, tā izcili labi garšos sātīgās brokastīs. Bet, ja novārīsi sālsūdenī, pasniegsi ar kraukšķīgi apceptu bekonu, sēnēm vai ķirštomātiem, tā var būt jau pamatīga maltīte pusdienās vai vakariņās. Polentas daudzveidība pierādās arī tajā, ka novārītos putraimus var ieklāt kādā traukā, pārbērt ar sieru un tad cep cepeškrāsnī – iegūsi oriģinālas uzkodas.

Novārīto polentu izlīdzini kādā lēzenā traukā, liec ledusskapī atdzist un tad griez gabalos un apcep sviestā, apviļā rīvmaizē un vāri eļļā vai cep uz grila. Polentas dzeltenā krāsa pievilinās arī lielākos skeptiķus, tāpēc noteikti pamēģini šo produktu piedāvāt nobaudīt bērniem.

Apnicis cept picu ar klasiko mīklas pamatni? Kukurūzas putraimi šim nolūkam būs kā radīti. Vēl dzeltenos putraimus var pievienot maizes cepšanā – tie piešķirs patīkamu kraukšķi un saldenu piegaršu mīklai. Un tas vēl nav viss! Saldā gala ēdienu tēmu aizskarot, nevar nepieminēt putraimi ģeniālo pielietojumu kūkās un dažādos desertus. Pievieno to biezpiena sacepumam, lai iegūtu irdenumu masai, izmanto formas izbārstīšanai, cepot jebkuru biskvītkūku vai gatavo kūku, kuras pamatsastāvdaļa ir šie saulainās krāsas putraimi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!