Foto: Shutterstock

Protams, neviens nevēlas apzināti izniekot ēdienu, bet gadās visādi: pirmsvakariņu izsalkuma ietekmē iepirkumu grozā "iekrīt" liekas preces, vairākas ēdienreizes tiek ieturētas ārpus mājas, ledusskapja tālākajā stūrī "piemirstas" no vakariņām pāri palikušie vārītie kartupeļi. Labā ziņa ir tāda, ka dažu ieradumu maiņa palīdzēs tev izvairīties no produktu nevajadzīgas šķērdēšanas. Thekitchn.com eksperti apgalvo, ka, pielietojot tos ikdienā, tu ieekonomēsi ne vien produktus, bet arī prāvu naudas summiņu.

Sastādi plānu

Foto: Shutterstock

Katru nedēļu atvēli laiku tam, lai sastādītu ēdienkarti un nepieciešamo produktu sarakstu. Izvēloties receptes, piedomā pie tā, lai lietderīgi tiktu izmantoti produkti, kuri ātri bojājas – zaļumi, piena produkti, gaļa.

Sašķiro produktus

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ledusskapī un pieliekamajā produktus izkārto tā, lai tie, kuriem ir īsāks realizācijas termiņš, stāvētu priekšpusē. Plauktu dziļuma liec ilgi uzglabājamus produktus. Vari ledusskapī atvēlēt īpašu plauktu vai kastīti produktiem, kuri jāizlieto pēc iespējas ātrāk.

Izmanto saldētavu

Foto: Shutterstock

Ja gadās pagatavot pārāk daudz ēdiena, neļauj tam sabojāties, bet safasē nelielās porcijās un sasaldē. Sautējums, zupa, buljons, sacepums, maize, svaigi zaļumi – to visu ir iespējams sasaldēt un lietderīgi izmantot.

Konservē produktus

Foto: Shutterstock

Paildzini dārzeņu realizācijas termiņu, konservējot tos. Kaut konservēšana parasti asociējas ar lielu produktu daudzumu sagatavošanu ziemas krājumiem, šis paņēmiens noder arī, lai saglabātu mazāku augļu un dārzeņu daudzumu. Iesāli gurķīšus, iemarinē puķkāpostu, pagatavo ābolu vai banānu ievārījumu - tas viss tev lieti noderēs saimniecībā.

Marķē produktus

Foto: F64

Lai nevajadzētu zīlēt safasēto ēdiena pārpalikuma kastīšu iespējamo vecumu, izmanto uzlīmes, uz kurām skaidri un saprotami atzīmē ēdiena pagatavošanas datumu. Arī uz piena un kefīra pakām vari uzlīmēt spilgtas uzlīmes ar realizācijas termiņa beigu datumu. Ar uzlīmēm, kuras vēsta "apēd mani", vari atzīmēt arī savam skolēnam ledusskapī atstātās pusdienu kārbiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!