Foto: Shutterstock
Perfekti izcepts liellopa gaļas steiks ir viens no gardākajiem gaļas ēdieniem. Tas ir mīksts, sulīgs, aromātisks un tas spēj apmierināt visizlepušākos ēdājus. Steikam piemēroti ir mīkstie izcirtumi: fileja, muguras daļas fileja un antrekots.

Šefpavārs Džons Šenks no www.gayot.com atklāj piecus nelielus, bet vērtīgus ieteikumus, kas palīdzēs izcept perfektu steiku. Kas tie ir?

Lieto eļļu maisījumu. Sajauc rapšu eļļu ar pirmā spieduma olīveļļu attiecībās 90/10 vai 80/20. Ar eļļu iesmērē gaļas gabalu no visām pusēm.

Gaļu eļļā iemērc, nevis apsmērē ar otu. Gaļa pirms tam tiek apkaisīta ar sāli un pipariem vai citām garšvielām, iemērcot eļļā garšvielas saglabāsies, bet ar otu tās tiks noslaucītas.

Nepārcenties ar garšvielām. Jo vienkāršāk, jo labāk. Visgaršīgāko steiku var izcept, lietojot tikai sāli un piparus.

Jo panna karstāka, jo labāk. Neatkarīgi no tā, vai steiks tiek cepts pannā, vai grilēts, liels karstums strauji karamelizē steika ārējo kārtu, neļaujot gaļas sulām tecēt laukā, tādējādi gaļa iekšpusē saglabājas sulīga.

Lieto marmorgaļu - gabaliņu, kuram liesumu caurauž tauku dzīslas. Šāds steiks sanāks vissulīgākais un aromātiskākais.

Klasiskais piparu steiks

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Lai izceptu mīkstu un sulīgu steiku, jālieto vismīkstākie un kvalitatīvākie liellopa gaļas gabaliņi, jo steiks tikai īsu brīdi saskaras ar uguni. Labs steiks joprojām ir sārts un sulīgs. Ja to cep pārāk ilgi, gaļa kļūst sausa un stiegraina.

Lasīt vairāk

Sulīgs steiks ar piparu un krējuma mērci

Foto: Shutterstock
Īstam steikam jāgaršo maigi un sulīgi. Un tieši tāds ir šis steiks, kas pasniegts ar piparotu krējuma mērci. Īsts svētku ēdiens!

Lasīt vairāk

Sulīgi piparots liellopa steiks ar ķiploku-rozmarīna kartupelīšiem

Foto: Vida Press
Mutē kūstošs, sulīgs steiks un zeltainas ķiploku kartupeļu šķēlītes - tā tiešām ir ideāla garšu kombinācija. Tomēr pats labākais ir tas, ka šīs karaliskās maltītes pagatavošana aizņems tikai pusstundiņu tava dārgā laika.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!