Pieci padomi, kā izvārīt nevainojamu gaļas galertu
Foto: Shutterstock

Garda un tradicionāla svētku uzkoda ir gaļas galerts jeb aukstā gaļa. To vāra gandrīz katrā mājā, turklāt daudzās ģimenēs tā ir iecienīta ne tikai pa svētkiem. Tomēr, lai to izvārītu nevainojamu - garšīgu un vizuāli glītu - noderēs šie padomi.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Gaļas galertu var vārīt no jebkura gaļas veida: putnu, cūkas vai liellopa. Arī zivs galertu vāra, vadoties pēc šiem pašiem principiem.

Vārot galertu, jāņem vērā, ka ne visi gaļas gabaliņi liek buljonam sarecēt. Patiesībā buljons recēs labi tikai tad, ja tiks izmantoti īpaši gaļas gabaliņi, kas veicina galerta sarecēšanu. Ja galertā tiek vārīta tikai liesa gaļa, tad šādas gaļas buljonam noteikti jāpievieno želatīns. Tātad, kā izvārīt gardu auksto gaļu un kādus gaļas gabaliņus izvēlēties, lai buljons recētu bez želatīna pievienošanas? Padomus sniedz portāla Adme.ru autori.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form