Pieci tropiskie augļi, kurus ēdieniem vajadzētu pievienot biežāk
Foto: Shutterstock

Mūsu pašu platuma grādos augošie augļi, protams, ir pasakaini. Bet jaunu garšu atklāšanas labad, ik pa laikam ir vērts iekļaut ēdienkartē arī ko tādu, kas pie mums atceļojis no siltākām vietām. Ananasu mēs pazīstam itin labi – augļu salāti ar konservētu gardumu ir teju vai klasika. Līdzīgi ir ar granātāboliem, kuri ir īpaši gardi, ja to sēkliņas pievieno ne tikai kūku garnējumā, bet arī salātos. Bet mango, papaija un marakuja ir īsts atklājums – saldie un mīkstie augļi ir ne tikai lieliska smūtiju sastāvdaļa, bet arī fantastiska desertu un gaļas ēdienu piedeva.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Protams, eksotiskie augļi vairāk piestāv ziemai, jo tad nav dabūjami tādi gardumi, kā zemenes, mellenes, āboli un bumbieri. Taču tos veiksmīgi var sapārot ar vietējo dārzu labumiem, radot tādus kulinārijas šedevrus, kā biezpiena tortes, mājās gatavotus saldējumus, augļu salātus, sorbetus, un citus desertus. Vasaras sezonā, kad tirgi un veikali zeļ arī ar ievesto produktu klāstu, meklē mīkstākos un smaržīgākos tropu augļus. Atrast var!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Baudi vasaru! Sarakstu karuselis Siera kūkas
0
Ananasi
0
Augļi
0
Biezpiens
0
Granātāboli
0
Kuskuss
0
Mango
0
Melone
0
Persiki
0
Saldējums
43596499
Augļu un ogu salāti
43596551
Etiķa marinādes
43596563
Picas un karstmaizes
43596537
Saldējums
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Lasi vēl
 

Comment Form