Foto: Shutterstock
Kaut šķiet, ka makaronus nu gan prot uzvārīt pat pirmklasnieks, tā nebūt nav. Kādā katliņā vārīt? Vai vārot jāpievieno eļļa? Šie jautājumi nodarbina ne vienu vien pavārmākslas entuziastu, tādēļ mums ir pāris ieteikumi, kurus ņemot vērā, tevis gatavotie pastas ēdieni vienmēr izdosies nevainojami.

Vārot spageti, izvēlies atbilstošu katla izmēru, jo tie visticamāk neietilps pārāk mazā katliņā, ja vien netiks iepriekš salauzti, līdz ar to vāroties makaroni būs sablīvēti un salipuši.

Ja makaronus vārīsi lielākā katlā, vārīšanās process būs ilgāks un makaroni nesalips. Tādēļ seko itāļu vecmāmiņu piemēram - piepildi lielu katlu ar ūdeni ( 5-6 l ) un sagaidi, kamēr ūdens uzvārīsies, tad pievieno 2 ēdamkarotes sāls. Un visbeidzot, lai novērstu makaronu salipšanu, tos ir vēlams vārīšanās laikā ik pa brīdim apmaisīt.

Par eļļas pievienošanu makaroniem pastāv divi viedokļi: vieni saka, ka eļļa ir jāpievieno, citi - gluži pretēji, noliedz. Taisnība ir gan vieniem, gan otriem.

Lai izvairītos no makaronu salipšanas:
- aplej tos ar eļļu īsi pēc nokāšanas,
- ja negribi pasniegt pastu nekavējoties, zem ūdens strūklas noskalo varīšanas laikā no makaroniem izdalījušos cieti, tādējādi izvairoties no to salipšanas un pēc tam uzsildi makaronus kopā ar tiem paredzēto mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!