Pirmā pavasara kūka – elementārs rabarberu kārums soli pa solim
Foto: DELFI

Izcept kūku – ne vienmēr tas nozīmē vairākas virtuvē pavadītas stundas un iemaņas konditorejā, lai izdotos pagatavot ko tiešām uz mēles kūstošu. Šo elementāro rabarberu kūkas recepti esmu aizlienējusi no omītes kulinārā pūra, un, jāatzīst, dažreiz tieši tās vienkāršās lietas ir pati pilnība.

Šķiet, katram ģimenes pūrā ir kāda recepte, kas tiek gatavota katru gadu no jauna. Un man pat ir aizdomas, ka katram ir sava labākā versija rabarberu kūkai. Kad ome padalījās ar šo recepti, kura sastāv vien no glāzes miltu, cukura, olām un rabarberiem, gluži vai azarts iestājās, lai pārbaudītu, vai tiešām var izdoties gards rezultāts no tik elementāras sagatavošanas un niecīgām sastāvdaļām. Es un citi rezultāta baudītāji atzina, ka mutē uzjundīta pavasara garša un cerētais panākts, tāpēc par to jāparūpējas arī tev. Varbūt garās brīvdienas ir īstais laiks, kad to pagatavot?

Klasisko recepti esmu papildinājusi ar vaniļas mērci, lai kūka garšotu mazliet mitrāk – vismaz tā man patīk labāk, bet katrs pats to var papildināt, kā vien tīk – ar saldējuma bumbu, putukrējumu, karameļu mērci vai pat ķīseli.

Nepieciešamie produkti

Kūkai:

  • 3 olas
  • 1 glāze jeb 200 g cukura
  • 1 glāze jeb 200 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 300–400 g rabarberu
  • sviests ietaukošanai
  • manna veidnes izkaisīšanai

Vaniļas mērcei:

  • 1 olas dzeltenums
  • 150 g piena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • šķipsna vaniļas cukura vai vaniļas pāksts

Source

Tasty

Tags

Konditoreja Rabarberi Tortes un kūkas
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form