Foto: Shutterstock
Sezonā, kad citrusaugļi stendos pieejami kā no pārpilnības raga, tieši pomelo iegādi bieži vien attur domas par ilgo mizošanas procesu. Lai tas nebūtu iegansts atturēties no sulīgā augļa baudīšanas, piedāvājam iepazīties ar visai vienkāršu veidu, kā atbrīvot augli no biezās mizas.

Pomelo raksturīga ļoti bieza miza, ko ar nagu tik vienkārši neaizķert, tāpēc te talkā jāņem kāds nazītis. Tā vietā, lai veiktu nelielu iegriezumu un tad ar pirkstiem lobītu biezo mizu uz riņķi, aizņemies triku no video pamācības (skatīt zemāk), kur parādīts, kur un kā iegriezt, lai mizu krietni ātrāk nolobītu.

Vispirms nogriez nelielu daļu mizas auglim vietā, kur agrāk bijis kātiņš. Nogriez tikai mizu, neaizskarot augļa mīkstumu. Pēc tam ar nelielu nazi veic sešus, astoņus vai vairākus iegriezumus no augšas līdz augļa apakšai, atkarībā no augļa lieluma. Iegriezto mizu būs visai viegli aizķert un tādā veidā noplēst strēmeles, krietni ātrāk tiekot pie visa apaļā augļa mīkstuma. Mizas nolobīsies gluži kā lotosa zieds. Pēc tam, ja nepieciešams, nomizo palikušo balto mizas daļu, tiekot līdz gandrīz pašam augļa mīkstumam.

Kad no mizas augli esi atbrīvojis, nākamais solis ir iegūt sulīgo mīkstumu. Piņķerīgāks un ilgāks šis process būs, ja katru daivu atdalīsi un mizosi no plānās miziņas. Vieglāk šis darbiņš padarāms, nogriežot nomizotajam auglim apakšu, lai to var stabili nolikt uz dēlīša. Un tad ar asu nazi apgriez malas auglim visapkārt. Tas nekas, ka nogriezīsies arī daļa ēdamā mīkstuma – šādi tiksi pie skaistām citrusu daiviņām, ko pēc tam pievienot salātiem vai citam ēdienam. Pēc tam augli pārplēs uz pusēm un noplēs katru daivu, kas jau gandrīz no visām pusēm atbrīvota no rūgtenās miziņas.

Video meistarklase:

Ja prāto par to, kā vēl augli varētu baudīt, bez mīkstuma notiesāšanas svaigā veidā, liec to lietā augļu salātos, pievieno kārtojumam ar zefīriem, dažas daivas pievieno gaļai, lai tā izceptos sulīgāka un ar eksotiskāku piegaršu. Tāpat pomelo visai labi iederēsies salātos ar kuskusu, bulguru vai grūbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!