Foto: Shutterstock
Tiem, kam brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize, putra varētu būt viens no piemērotākajiem ēdieniem, kā panākt sāta sajūtu. Tomēr katru rītu viens un tas tavām garšu kārpiņām ar laiku var apnikt, tāpēc ''Tasty'' nāk talkā ar idejām, kā izvēli par labu putrām dažādot.

10. oktobris tiek atzīmēts kā Starptautiskā Putras diena, un par godu šim notikumam, līdz nedēļas beigām skolās bērni aktīvi "putringos" – piedalīsies putras lekcijās un aktīvi paši gatavos putras. Iedvesmojot jauniešus piedalīties šajās aktivitātēs, piedāvājam paplašināt redzesloku putru pasaulē.

Klasiska izvēle ir auzu pārslu putra, kas patiesi ir viena no spēcinošākajām un pilnvērtīgākajām maltītēm, taču ne visiem izdodas pagatavot tumīgu putru. Lai putra nebūtu gluma, nelej klāt papildu ūdeni, kad tā vārās. Vērtīgus ieteikumus, kā acumirklī nesabojāt sātīgo maltīti, uzzini šeit, kur atklāti knifiņi arī grūbu, prosas un rīsu putras vārīšanā.

Vai tā būtu auzu, mannas vai kādu citu putraimu putra, izmēģini kādu reizi ūdens vai piena vietā izmantot ko citu, piemēram, kādu riekstu pienu (mandeļu, lazdu riekstu u.c.), tādā veidā iegūsi vēl interesantāku garšu. Arī auzu, rīsu un sojas piens piešķirs interesantu garšas niansi, bet krēmīgumam izmanto kokosriekstu pienu.

Parasti putrai pievienojam cukuru un arī šķipsnu sāli, taču ierastā putra garšos pavisam citādāk, ja pievienosi kanēli, vaniļas cukuru, kakao (noteikti patiks bērniem), lavandu vai pierīvēsi citrona miziņu.

Kas attiecas uz pamatprodukta izvēli, bez auzām un mannas kaut reizi vērts izmēģināt arī prosu, rīsus, kamu, kvinoju, zaļos griķus, kukurūzas putraimus un pat grūbas.

Pēc putras vārīšanas grūtības izmazgāt katliņu? Pat tad, ja putra nav tikusi piededzināta, nereti ir grūti pēc tam putras kārtu nomazgāt. Lai arī parasti lejam karstu ūdeni un pievienojam trauku mazgājamo līdzekli, tā nav pareizākā metode. Līdzekli var pievienot, bet sākumā jālej auksts ūdens un jāatstāj uz laiku katliņš mērcēties. Pēc tam putru būs viegli nomazgāt, tāpēc necenties uzreiz ar asu švammi katliņu berzēt, tā tikai sabojāsi katliņu!

Kad putra izvārīta un gatava pasniegšanai, ievārījuma vietā kādu reizi pievieno sīrupu (kļavu, agaves, cukura), medu, sviesta pikuci, svaigus vai žāvētus augļus, riekstus, sēklas, ābolu biezeni, sukādes vai pat jogurtu. Ļoti labi garšos, ja siltā putrā iemaisīsi saldētas ogas – mellenes, zemenes, avenes, upenes, smiltsērkšķus vai ko citu. Ogas pakusīs, sāks sulot un patīkami atsvaidzinās jebkuru putru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!