Foto: Shutterstock

Pildītās paprikas ir viens no tiem ēdieniem, kas liek sariesties siekalām mutē, vien iedomājoties par šo gardumu. Tā kā nekad nevar zināt, kā garšos paprikas, kas nopirktas veikalā, var nākties saskarties ar to, ka tās pēc cepšanas vai sutināšanas joprojām ir rūgtas. Ielūkojāmies "Cāļa" virtuves gudrību foruma dzīlēs, lai atrastu pieredzējušo lietpratēju padomus.

Tam, ka paprikas pat pēc pagatavošanas ir rūgtas, varot būt vairāki iemesli. Visbiežāk rūgtas ir zaļās paprikas un tādas, kas augušas piparu tuvumā. Ja paprika nav līdz galam nogatavojusies, tad tās garša var būt rūgta pat pēc vārīšanas.

Lai izvairītos no tā, ka paprikas ir rūgtas, tām kārtīgi jāiztīra dobums un jāizgriež starpsienas. "Cāļa" foruma diskutētājas iesaka tās pirms pildīšanas apstrādāt: "Pirms pildīšanas iemērc uz pāris minūtēm verdošā ūdenī, noņems rūgtumu." Tāpat jāņem vērā, vai paprikām pievienotās garšvielas ir svaigas – pavecākas lauru lapas var piešķirt rūgtuma garšu, it īpaši, ja tās pievienotas par daudz.

Ja vēlies būt drošs par to, ka paprikas pēc sautēšanas katlā un cepšanas cepeškrāsnī būs saldas, veikalā jāpārliecinās, ka paprikas ir gatavas. To var noteikt pēc košās krāsas un tā, ka paprikas nav pārlieku smagnējas, pacilājot plaukstā. Drošs variants ir izvēlēties pildītai paredzētās paprikas pēc to krāsas – sarkanās, dzeltenās un blāvi zaļās paprikas vienmēr būs saldākas, nekā tumši zaļās paprikas.

Rūgtuma garšu nomāks arī veids, kā pildītās paprikas tiek gatavotas. Tā vietā, lai sapildītās paprikas vārītu katlā, kurā ir vienkārši ūdens, pamēģini buljonu. Buljons piešķirs pildītajām paprikām citādāku garšu buķeti un papildinās ar garšvielām dārzeni no ārpuses, neietekmējot pildījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!