Foto: Shutterstock

Ne vienā vien virtuves skapītī ir īpašs stūrītis, kur glabājas "kaut kas garšīgs" reizēm, kad ļoti kārojas ko saldu. Nereti šis gardums ir kāda cepumu paciņa, ko piekost pie tējas vai kafijas. Taču, ja cepumus negribas ēst tāpat vai tie sadrupuši tā, ka tajos vairs neiekosties, nevajag mest plinti krūmos. Cepumi var būt pamats ierosmei, lai pagatavotu kādu gardu desertu.

Neatkarīgi no tā, vai tie ir parastie "digestive" cepumi, auzu pārslu cepumi, cepumi ar krēma pildījumu, no svētkiem palikušas piparkūkas vai bezē – visiem var atrast pielietojumu. Visvienkāršākais variants, kā izmantot sadrupinātos cepumus, lai arī kādas garšas tie būtu, ir pagatavot putukrējuma kārtaino desertu. Tad atliks vien kārtu pa kārtai bērt cepumus, likt virsū karoti putukrējuma un starpā pievienojot arī kādu ogu vai augli.

Ja kārtainie deserti mājās ir cieņā, tad šādā pašā veidā var izmantot arī bezē cepumus vai neizdevušās bezē kūkas pamatnes, kas saplaisājušas. Bezē ber deserta trauciņos, papildina ar putukrējumu vai sakultu maskarpones krēmu, pievienojot arī kādu saldētu aveni, ābola gabaliņu, banāna šķēlīti vai jebkuru citu augli vai ogu, kas garšo.

Taču visērtākais un gardākais veids, kā izmantot cepumus, noteikti ir siera kūkas pagatavošana. Pamatnei derēs teju jebkuri cepumi, ja vien tie ir pietiekami smalki saberzti un sajaukti ar izkausētu sviestu. Klasiskajām siera kūkām derēs visparastākie "Selgas" cepumi, bet šokolādes kūkām piestāvēs cepumi ar krēma pildījumu. Tāpat šim darbiņam derēs arī auzu pārslu cepumi, ja vien drupačas būs pietiekami smalkas. Lūk, 14 receptes no "Tasty" krājumiem, kurās izmantoti sadrupinātie cepumi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!